četvrtak, 5. rujna 2024.

Erna Merdić Smailhodžić: Znate li ko je jedini bio PROTIV Zakona o prijavljivanju imovine nosioca javnih funkcija?



ZNATE LI KO JE JEDINI BIO PROTIV ZAKONA O PRIJAVLJIVANJU IMOVINE NOSIOCA JAVNIH FUNKCIJA?

POGAĐATI MOŽETE SAMO JEDNOM!
 
Vlada Zeničko-dobojskog kantona na sjednici održanoj u prošli petak usvojila je Nacrt zakona o prijavljivanju i postupku provjere podataka o imovini nosioca javnih funkcija te Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o visokom obrazovanju ZDK-a.
Opredijeljenje većine koju predvodimo u ZDK je borba protiv korupcije i transparentno trošenje javnog novca. Već su učinjeni značajni koraci u tom pogledu, uspostavljeni određeni registri, a iz novog Zakona o prijavljivanju i postupku provjere podataka o imovini nosioca javnih funkcija će proizaći još dva registra.
Ovo znači da će ubuduće svim nosiocima javnih fukncija biti puno teže, zapravo neće moći nikako, sakriti sumnjivo vlastito bogaćenje njih ili članova njihovih porodica. Npr., neće biti moguće dati bratu parking za mjesečni najam od 83 KM ili dobijati tendere za rasvjetu bez da se ne zna ko, kada, kako i po kojoj cijeni, a o prikupljanju novca od naroda na crno za vodovode i puteve, da i ne govorimo.
 
Šta mislite dragi građani, ko je dao negativno mišljenje na Nacrt ovog zakona, odnosno KO JE JEDINI BIO PROTVI?
Pogađati imate pravo samo jednom.
Odgovor je nažalost tačan – GRAD ZAVIDOVIĆI, TAČNIJE GRADONAČELNIK HAŠIM MUJANOVIĆ!
Čega se plaši gradonačelnik Mujanović? Zašto kao javni zvaničnik, političar, funkcioner, zamjenik stranke koja je na vlasti u Federaciji BiH, zašto dakle kao takav, pošten, čestit i pravedan ne smije objaviti šta sve ima, posjeduje, on i njegova porodica? Zašto bi to bilo sporno za jednu moralnu vertikalu kakav je on?
Evo npr. ja ću objaviti sve šta imam i posjedujem.
Ako ga gdje vidite zamolite ga da odgovori, ovo je važno pitanje od značaja ne samo za Zavidoviće, već i za Zeničko - dobojski kanton, u čijoj Skupštini sam zastupnica. Kako ćemo sačuvati i razvijati državu ako smo spremni krasti od nje? Ili kako ćemo se boriti za svakog čovjeka i svaku ženu ako ćemo uzimati njihovo i kriti to na ovakav način?
 
I, na kraju, da li su Zavidovići ovim preuzeli i zvanično prvo mjesto i “štafetnu palicu” u nezakonitom i netransparentnom bogaćenju javnih zvaničnika, tj. u korpuciji i njenom nesuzbijanju?
 
Sudeći po ovom “negativnom mišljenju” Grada Zavidovići, nažalost odgovor je i ovdje DA.
 
Sramota.

Nema komentara:

Objavi komentar

SIPA IZAŠLA NA TEREN I POTVRDILA: "Navodi Kasumovića da se po selima oko Zenice dijeli oružje su LAŽ!"

"Može neko te pakete, pa vas potrovat'.. Može neko ned'o Bog oružje dijelio... u 12, 11 navečer, da se nešto tajno dijeli u sel...