nedjelja, 4. kolovoza 2024.

Adnan Džonlić: vjerujte, doći ćete svi na red


Kad je napadao svoje dojučerašnje kolege, sviđalo vam se, jer je vrlo FGR-ovski biti protiv njih

Kad je u društvo uveo lažne profile, lažne karaktere, lažne moraliste, botove, botine i dupelizače koji mu uvečer lajkaju, a ujutro rade na pozicijama koje im je on "na papirićima" osigurao reketiranjem firmi i institucija, bilo vam je OK, jer je tinjala nada da će se i papirić s Vašim imenom uskoro naći u nekom javnom preduzeću...

Kad je vrijeđao ugledne sugrađane, samo jer mu se nisu poklonili, aplaudirali ste, jer Bosanac, Bošnjo prezire uspjeh drugog. 

Kad je uvrijedio prvu, pa drugu, pa treću ženu neistomišljenicu, navijali ste jer uživate u zajednici koje ženu želi strpati uz šporet, i to s flasterom na ustima. 

Kad je počeo da zaustavlja i prijeti novinarima, lajkali ste ga i slavili, jer novinari su krivi što vas žena vara, što vam je plata mala, što vam je koeficijent inteligencije upitan. Živite u zajednici u kojoj je Nedim Sladić kriv kad kiša pada, a Velid Spaho ne valja, jer reprezentaciji loše ide. 

Kad je počeo da sabotira privrednike koji mu ne daju pinku i nisu po volji, navijali ste, jer ne volite uspješne, bogate, oni su za vas lopovi, kako su zaboga oni bogati, a vi fukara. To što su oni oni nešto u životu probali, a vi sjedili za fejsbukom, to je njihov, a ne vaš poraz. 

Kad je napao dojučerašnje koalicione partnere, bilo vam je super, jer znaaaamo mi koliko su oni bili uz njega i koliko su zaslužili to da fotelje i kancelarije čuvaju vazelinom i dignutim rukicama...

Kad je počeo da vrijeđa i ismijava ljude koji se usude da nešto prigovore, bilo je super, jer to niste bili vi. 

Kad se ustremio i pljuvao po dojučerašnjim saradnicima, koji su se odvažili i otišli s Dvora, govorili ste da nisu ništa bolje zaslužili, da su prevrtaneri, prilivode....

Kad je počeo da ljude vrijeđa samo zato što mu dođe žuta minuta, sklanjali ste se, da vi ne budete na putu. 

Vjerujte, doći ćete svi na red. 

Tramp za balijsku fukaru, na sreću razoružani Hitler iz balkanskih gudura, ZLO će doći i na vaša vrata, ma koliko mislili da ste nebitni. 

Imate priliku da to zlo zaustavite, ali iskreno nisam optimista. Prije upotrebe ovog "lijeka" potrebno je natočiti nešto goriva, otići u "sela" oko naše metropole, vidjeti u šta se u posljednjih deset godina pretvorili Doboj Jug, Doboj Istok, razne Klokotnice, Tešanjke, Sivše, Bistrice..

I ne sanjajte snove. I tamo se deru stranke A, B, C, D i ne vole političari, ali imaju jedan cilj - svoju mahalu, selo, čaršijicu, uvesti konačno u 21., a ne 19. vijek. A onda se vratite i uživajte u svemu onome što će vas političari svih politika ubijeđivati da su nam NAŠIM parama napravili u decenijama iza nas.

Pri tome mislim i na prijeratni period, a i postratni. A i danas. Je..ni gradski prijevoz nemamo, javnog WC-a nemamo. Ljudi snuju snove o nekakvom socijalizmu, a žive u feudalizmu, klanjaju se kralju. I najgore od svega, izlaz vide u bijegu i ćutnji. 

I zato, nije ovo napisano ni za lajka nij za šera, a pogotovo ne za privatne poruke nekakve podrške. Hvala prvo Allahu/Bogu, a onda mom znanju i porodici, što nisam od onih gore pobrojanih da ćutim i što me nije strah nikakvih ublehaša da javno kažem - dosta je nasilja i alkoholičarskog šerifovanja. 

Moožda još imamo šansu da na nešto ličimo. Možda.  

(inspirisano by @Martin Niemöller)

1 komentar:

  1. Kad se sjetim unazad par godina kako si pljuvao na fb Muhameda i pisao kako je alkoholičar, a dođe vrijeme da postavljaš kolumne na njegov blog..... Nisi kompetentan da daješ recenzije o drugima, jer karma je čudo!

    OdgovoriIzbriši

SIPA IZAŠLA NA TEREN I POTVRDILA: "Navodi Kasumovića da se po selima oko Zenice dijeli oružje su LAŽ!"

"Može neko te pakete, pa vas potrovat'.. Može neko ned'o Bog oružje dijelio... u 12, 11 navečer, da se nešto tajno dijeli u sel...