petak, 7. travnja 2023.

I rudari su građani ovog grada, samo nezaposleni nisu!?

Kako saznajemo vijećnici parlamentarne većine u Gradskom vijeću Zenica zatražili su od gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića da iz Budžeta Grada Zenica izdvoji 100.000 KM pomoći komoratima.

“Traže od mene da pomognem rudare sa 100.000 KM. Grad je stabilan, a rudari su građani ovog grada. Vrlo je bitno i to kako nije izborna godina pa niko ne može spinovati kako to radim radi izbora", izjavio je Kasumović i odmah uputio dopis upravi RMU Zenica da mu dostavi spiskove sa imenima rudara i njihove brojeve računa.

 Lijepa gesta ukoliko nije u pitanju populizam vijećnika parlamentarne većine kojom rukovodi gradonačelnik Kasumović. Mogao bi Kasumović i njegova većina dokazati da nije populizam tako što bi na isti način uplatili i nezaposlenim građanima Zenice koji nisu dobili "Fadilovih" 100 konvertibilnih maraka. Mogao bi, ali po svoj prilici neće jer mu odgovara da nezaposleni građani Zenice budu "bijesni" na političara iz protivničkog tabora.


"I rudari su građani ovog grada", reče Kasumović! Samo nezaposleni, po svoj prilici nisu. Njih niko više ne spominje! I zašto bi, kad ni demonstracijama nisu uspjeli izdejstvovati ono što im po zakonu pripada. Nisu dobili ni adekvatan odgovor zašto im nije uplaćeno stotinu maraka na račune koje su morali prethodno otvoriti kod komercijalnih banaka. Ko je kriv, najmanje je bitno. Ljudima treba uplatiti novac koji im po zakonu pripada a krivce neka traže oni koji su plaćeni da se bave tim poslom. S toga, neka Kasumović, odnosno njegova parlamentarna većina po istom principu zatraže od gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića da iz Budžeta Grada Zenica izdvoji 100.000 KM pomoći nezaposlenim građanima Zenice koji su izostavljeni kod podjele pomoći "Fadilovih" stotinu konvertibilnih maraka. Biće više nego dovoljno za nezaposlene s područja grada, a Bužet neće ni osjetiti. "Grad je stabilan", reče Kasumović! Pokažite da zaista i jeste i uplatite nezaposlenim pomoć. I oni su ljudi, građani ovog grada.



Nema komentara:

Objavi komentar

SIPA IZAŠLA NA TEREN I POTVRDILA: "Navodi Kasumovića da se po selima oko Zenice dijeli oružje su LAŽ!"

"Može neko te pakete, pa vas potrovat'.. Može neko ned'o Bog oružje dijelio... u 12, 11 navečer, da se nešto tajno dijeli u sel...