subota, 25. ožujka 2023.

ŠPD ZDK u 2020. godini poslovalo s gubitkom od oko 3.270.000,00 KM


Vlada Zeničko-dobojskog kantona na sjednici održanoj u petak nije usvojila izvještaje o radu s finansijskim izvještajima Javnog preduzeća “Šumsko-privredno društvo Zeničko-dobojskog kantona” d.o.o. Zavidovići (ŠPD ZDK) za 2020. i 2021. godinu, a isti su upućeni u skupštinsku proceduru.

Ured za reviziju FBiH je u Izvještaju o finansijskoj reviziji JP ŠPD za 2021. godinu od 01.11.2022. godine, za koji je dao negativno mišljenje i dostavio obavijest o indicijama značajnog kršenja zakona, naveo 27 preporuka jasno ukazavši da upravljačka struktura u 2021. godini nije radila u skladu s propisima i u interesu javnog preduzeća.

Ustanovljeno je da ŠPD ZDK u 2020. godini poslovalo s gubitkom od oko 3.270.000,00 KM, te da Uprava nikada nije dostavila traženo očitovanje Vladi, odnosno Ministarstvu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Vlada je ranije, zbog negativnog revizorskog izvještaja, razriješila Skupštinu Društva te imenovala privremenu Skupštinu, a potom razriješila stari te imenovala novi privremeni Nadzorni odbor.

Da li će vlada predložiti pokretanje krivične prijave protiv odgovornih lica ili će i dalje beskonačno mjenjati direktore i Nadzorne odbore bez odgovornosti, saznat ćemo uskoro.


Nema komentara:

Objavi komentar

SIPA IZAŠLA NA TEREN I POTVRDILA: "Navodi Kasumovića da se po selima oko Zenice dijeli oružje su LAŽ!"

"Može neko te pakete, pa vas potrovat'.. Može neko ned'o Bog oružje dijelio... u 12, 11 navečer, da se nešto tajno dijeli u sel...