utorak, 21. ožujka 2023.

Dan općine Doboj jug obilježen bez podrške premijerke kantona

Doboj jug je na listi najbogatijih općina u BiH.
Po indeksu razvijenosti lokalnih zajednica spada u  grupu koju čine glavni gradovi kantona, tj. gradovi Tuzla, Mostar, Široki Brijeg, Goražde, Bihać i Zenica. Međutim, za premijerku kantona koja je uredno čestitala Dan Zenice,  lokalna zajednica Doboj jug ne znači ništa.
Građani Doboj juga su ovogodišnji rođendan dočekali "skromno u krugu porodice" bez nazočnosti premijerke kantona. Premijerki je očito važnije bilo nazočiti spremanju ćimbura od 1000 jaja, rame uz rame sa svojim (ne)stranačkim kolegom, gradonačelnikom Grada Zenica.

Općina Doboj Jug do ove godine imala je punu podršku institucija Zeničko-dobojskog kantona, što su i pokazali konkretnim primjerom, kada su u toj općini realizirali brojne razvojne projekte. Ako je suditi po ovogodišnjem izostanku i ignorisanju od strane premijerke kantona, općini Doboj jug slijedi "promjena na gore".

Podsjetimo, Općina Doboj jug je tokom agresije na nezavisnu Republiku Bosnu i Hercegovinu bila na prvoj liniji odbrane, a ovaj dan pamtimo po bitci na Karušama kada su mještani neprijateljima priredili poraze kakve historija ratovanja rijetko kad bilježi. Spomenik jednoj od takvih bitaka je i 'groblje tenkova' na Karušama, gdje su bosanske patriote polomili zube agresoru i spriječili njegov prodor na slobodni teritorij. 

Nema komentara:

Objavi komentar

SIPA IZAŠLA NA TEREN I POTVRDILA: "Navodi Kasumovića da se po selima oko Zenice dijeli oružje su LAŽ!"

"Može neko te pakete, pa vas potrovat'.. Može neko ned'o Bog oružje dijelio... u 12, 11 navečer, da se nešto tajno dijeli u sel...