četvrtak, 15. prosinca 2022.

Zenica planira gradnju simbola Grada na izlazu s koridora Vc

Javna uprava grada Zenica raspisala je tokom septembra konkurs za izradu idejnog rješenja za izradu simbola grada Zenica na raskrsnici na magistralnoj cesti M17. Pravo učestvovanja na konkursu imali su sva zainteresovana i pravna i fizička lica, u smislu člana 2. stav (3) Zakona o javnim nabavkama BiH, kao i fizička lica koja nisu registrovana kao privredni subjekti.

Konkursna procedura je završena, a jedna od tačaka dnevnog reda današnje sjednice Gradskog vijeća bila je i Prezentacija nagrađenih radova na konkursu za izradu idejnog rješenja simbola Grada Zenica u središtu kružne raskrsnice na magistralnoj cesti M-17.
U video prilogu pogledajte kako će izgledati simbol Grada i slobodno iznesite svoje mišljenje. Ukoliko ne bude primjedbi do Nove godine, gradonačelnik je obećao pokrenuti njegovu izgradnju. Video možete pogledati ovdje 

Komisija u sastavu Salih Teskeredžić, redovni profesor Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu, Stefan A. Schumer, arhitekt, magistar arhitekture, gostujući predavač na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu i Zvjezdan Turkić diplomirani inženjer arhitekture odlučila je o izboru pobjednika.

Prva nagrada i iznos od 10.000,00 KM dodijeljena je mladom Zeničaninu Miranu Kuduzoviću, drugu nagradu i iznos od 3.000,00 KM osvojio je također Zeničanin Muhamed Bajramović, dok je treća nagrada i iznos od 2.000,00 KM pripala autorskom timu Asmir Šabić i Zulejha Šabić-Zatrić.




Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...