petak, 25. prosinca 2020.

U ponedjeljak Gradsko vijeće Zenice odlučuje o izmjeni Regulacionog plana “Centar 2” i izmjeni Regulacionog plana "Trg rudara"


U ponedjeljak nas očekuje 2. sjednica Gradskog vijeća na kojoj će se pored HE Janjići raspravljati, između ostalog, i izmjena Regulacionog plana “Centar II” i izmjena Regulacionog plana  "Trg rudara". 
Dakle, raspravljat će se o još dvije tačke dnevnog reda koje u prethodnom mandatu nisu mogle dobiti saglasnost većine vijećnika Gradskog vijeća Zenica. Teme koje su u proteklim godinama izazvale širu javnu raspravu i negodovanje lokalnog stanovništva, a što je u konačnici uticalo na negativno glasanje vijećnika GV Zenica.


Važno je napomenuti da su na ovom području locirani vitalni objekti za upravljanje gradom, reprezentativni objekti iz oblasti kulture, kao i to da se ovdje nalazi jedna od najljepših gradskih ulica, a posebno obilježje predstavlja centralni gradski park.

Nosilac pripreme izrade Izmjene Regulacionog plana je Gradonačelnik Zenice i Služba za urbanizam.

Nosilac izrade Izmjene Regulacionog plana je Javno preduzeće za prostorno planiranje i uređenje grada “Zenica” d.o.o. Zenica.

Izmjena Regulacionog plana se radi u cilju donošenja provedbene planske dokumentacije za izgradnju objekata stambeno-poslovne i poslovne namjene s integracijom zatečenog stanja saobraćajne infrastrukture i konkursnih rješenja, te izgradnju saobraćajne, komunalne i energetske infrastrukture.

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...