nedjelja, 20. prosinca 2020.

Novo probijanje roka: radovi na mostu Drivuša još uvijek nisu završeni


Radovi na mostu Drivuša još uvijek nisu završeni, kako je to najavljivano početkom marta 2019.godine preko lokalnog medija.
Naime, prema tadašnjim spektakularnim najavama simpatizera lokalne vlasti most je trebao biti u funkciji u oktobru 2019.godine. Više od godinu dana je prošlo a radovi još uvijek nisu okončani. Niko više i ne spominje most niti razmišlja o okončanju radova i probijanju rokova.

Vezani tekst: http://tridesetdrugivijecnik.blogspot.com/2020/08/iako-je-prosle-godine-trebao-biti.html?m=1

Kako sam već ranije pisao, krajem oktobra 2019.godine prvi automobili trebali su početi saobraćati novim mostom u Drivuši, koji je trebao doprinijeti boljoj saobraćajnoj uvezanosti južnih naselja oko grada s centrom, smanjenju gužve na ulazima u grad i boljoj uvezanosti industrijskih kapaciteta u poslovnim zonama Raspotočje, Drivuša i Janjići. Godinu dana poslije ove spektakularne najave još uvijek se ne nazire mogućnost puštanja saobraćaja preko ovog mosta dužine 120 metara.

Dionica ceste koja je skoro dvije godine bila „raskopana“ radi izgradnje ovog mosta u Drivuši, skoro je asfaltirana i urađen kružni tok koji za sada nema nikakvu funkciju. Dakle, ovaj most i kružni tok na koji se uključuje gradi se skoro 4 godine.

Podsjećanja radi, za duplo manje vremena Bosna i Hrvatska su se spojile nekoliko puta većim mostom na Svilaju, i to za 2,5 godine od postavljanja kamena temeljca. Most je dugačak 660 metara i koštao je 22 miliona eura. 


Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...