ponedjeljak, 21. prosinca 2020.

Nagovjestio novčanu podršku uspješnim sportistima


Stanje u sportu na području Zeničko-dobojskog kantona, između ostalog opterećeno je i problemom finansiranja, jer za ostvarivanje vrhunskih rezultata sportisti moraju imati i vrhunske uvjete, što iziskuje i veće troškove. 
Sudeći po Facebook statusu Spahije Kozlića, ministra za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, podrška uspješnim sportistima neće izostati ni u buduće.

Njegov status prenosim u cjelosti, bez ijedne izmjene:

Naši vrhunski sportisti, stipendisti Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, i ove godine su ostvarili izvanredne rezultate.
Amel Tuka je naš najuspješniji sportista, prvi je ostvario normu  za  Olimpijske igre "Tokio 2021" (800 m)  u češkom gradu Ostrava  sa rezultatom 1:44,95. Aktuelni je viceprvak svijeta na 800 m  i najbolji sportista BiH. Tu je i Mesud Pezer u bacanju kugle. On je  u  švedskom gradu Vaxjo  ostvario normu za  Olimpijske igre "Tokio 2021"   sa daljinom 21.48m,  također je nagrađen   za vrhunski rezultat za 2020. godinu od strane  Olimpijskog komiteta BIH.
Elvedina Muzaferija je u Val d’Isere nastupala na Svjetskom kupu u brzim disciplinama. Elvedina je vozila dvije trke spusta i jednu trku super G, a svojim rezultatima ovog vikenda uspjela je ostvariti normu za nastup na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu 2022.
Ahmed Krnjić  je nastupio na  najvećoj  borilačkoj smotri pod nazivom  "Megdan Fighting" u kickboxingu u Srbiji, ostvario je pobjedu  nad crnogorskim predstavnikom i potvrdio dobru formu.  U 2021. godini  ga očekuje odbrana  pojasa prvaka Evrope ili napad na titulu prvaka svijeta. I u narednoj godini imat će podršku Ministarstva.
ISKRENE ČESTITKE NA REZULTATIMA I HVALA NA PROMOCIJI BIH U SVIJETU!


Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...