ponedjeljak, 14. prosinca 2020.

Iznenadna bolest stečajnog sudije spriječila stečaj Zenicatransa


Računi Zenicatransa zbog dugovanja su blokirani od decembra prošle godine baš kao i autobuska stanica. Prema tvrdnjama privremenog Nadzornog odbora, dugovanja preduzeća iznose oko 10 miliona maraka što predstavlja iznos veći od trenutnog kapitala, te je zbog toga otvoren predstečajni postupak.

“Kroz stečajni postupak će se vidjeti da li može ići restruktuacija ili zatvaranje ali trenutno ovakve informacije finansijske idu prema zatvaranju”, kazala je svojevremeno za Federalnu televiziju Mia Pojskić, član privremenog Nadzornog odbora JKP Zenicatrans.

S druge strane, iz Porezne uprave  potraživan je dug od 4,7 miliona od osnivača Grada na ime solidarnog duga zbog nezakonitog izuzimanja autobuske stanice iz imovine Zenicatransa tvrdeći da se radi o čitavom nizu krivičnih dijela počinjenih u ovom slučaju.

O stečaju i daljnjim koracima u vezi sa Zenicatransom trebalo se odlučivat 19. novembra na Općinskom sudu Zenica, ali je navodno zbog iznenadne bolesti sudije stečaj odgođen tvrdi izvor bloga 32.vijećnik.

federalna.ba/32.vijećnik


Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...