petak, 6. ožujka 2020.

Otkaz radniku kao pritisak na sve zaposlene

Najnoviji potezi Uprave JP RTV Zenica prema radnicima ove firme, davanje otkaza u petak 6. marta 2020. godine, novinaru Rešadu Šabanoviću koji ima 24 godine staža u ovoj medijskoj kući, i to bez prava na žalbu i bez otkaznog roka, novi je udar na “nepodobne” kadrove.
U obrazloženju otkaza koji je potpisao direktor Nandino Škrbić navedeno je kako je Šabanović imao odranije mjeru predisključenja a da ga je jedan od kolega prijavio da je u četvrtak u toku radnog vremena igrao soliteire, igru sa kartama, na računaru.
Ovo je po nama članovima Sindikata, nova, radikalna etapa u nastojanju Uprave RTV Zenica u disciplinovanju "nepodobnih" kadrova i članova Sindikata, s krajnjim ciljem da se kao organizacija koja štiti prava radnika rasturi, a ljudi dodatno izvrgnu mobingu i pritisku.
Uprava RTV Zenica kao vid kazne u četvrtak 5. marta 2020. godine je degradila novinara Danka Travar na niže radno mjesto jer navodno nije napisao vijest za web portal zenicainfo.ba, portal RTV Zenice.



Sindikat radnika RTV Zenica

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...