ponedjeljak, 24. veljače 2020.

Više nije pitanje ko, niti zašto manipulira zeničkim porodiljama, nego do kad?!

 Sigurno ste vidjeli i s toga neću dužiti pokazujući skrinove navodnih udarnih vijesti o zeničkim porodiljama. Da nije žalosno, bilo bi smiješno?! Zeničke porodilje postale su predmet manipulacije u lokalnim medijima i lažnim fcb.stranicama s ciljem diskreditacije predsjedavajuće Gradskog vijeća Zenica. Dezinformacija može biti izravna (laž, prijevara), ili neizravna (suptilno prikrivanje provjerenih objektivnih činjenica ili ometanje zataškavanje istine te impliciranja krivih zaključaka. Prije samo par dana jedan od medija koji su se priključili hajci na predsjedavajuću zahtijevao je da autor bloga 32.vijećnik ukloni objavu vezano za njegov portal inače ću se suočiti sa tužbom, jer je navodno, kleveta. Uklonio sam jer sam svjestan da je za dobijanje takve tužbe za sudiju dovoljna mala nepažnja da prikazivanje činjenice pređe u krivi navod. Tako se još jedan zenički medij našao kao sredstvo u rukama onih koji manipuliraju javnošću pretvarajući javni prostor u skandalozna i šokirajuća dešavanja. Zbog čega, više nije ni bitno. Njima je bitno izbaciti jednu osobu na stub srama, s razlogom ili bez njega. Bitno je da je politički protivnik. Osim što se iskrivljiva istina, ovi mediji često prenose "srceparajuće" Facebook statuse osoba a da prethodno ne kontaktiraju drugu stranu niti provjeravaju da li je osoba stvarna ili je u pitanju lažni facebook profil. Iako Fcb.grupa "Porodilje u ZDK" već dva dana nije napisala ništa, ovi mediji se pozivaju na predstavnicu grupe porodilja  najavljujući navodne proteste protiv predsjedavajuće?! Dakle, ni slova o organizaciji nekih protesta. Neprofesionalno, amaterski ali istovremeno i sramno. Tzv. mediji koji u javnoj komunikaciji nazivaju sebe profesionalnim novinarima prenose izmišljene priče (ne)postojećih Zeničanki o navodnim demonstracijama porodilja u Zeničko dobojskom kantonu za koje zvanična Fcb.grupa "porodilja u ZDK" ne zna ili ne mari. Ove medije nije briga da li će zbog takvog izvještavanja obezvrijediti njihov volonterski rad i druženje, jer bi nakon takvih manipulacija zaista neko mogao iz svega izvući krivi zaključak o opravdanosti prethodnih ili nekih budućih demonstracija.
Na adresu bloga 32.vijećnik stigla je zadnja objava, odnosno poslednji komentar iz gore navedenene fcb.grupe.  Bio je prije 4 sata i nema govora o demonstracijama.




Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...