srijeda, 26. veljače 2020.

Evo zašto su na protestima samo četiri porodilje!

Foto: screen sa portala Zenica info

Prema najavama medija bliskih režimu danas je trebao biti veliki protest porodilja na kojem su trebale tražiti da se sjednica Gradskog vijeća zakazana za petak u 14 sati održi ranije kako bi im naknade mogle biti isplaćene u toku ove sedmice u slučaju usvajanja budžeta. Protest je navodno najavljen pismom tim medijima u kojem od predsjedavajuće Gradskog vijeća bukvalno zahtjevaju pomjeranje sjednice.
Podsjećam, u prethodnom članku sam pisao kako su zeničke porodilje postale predmet manipulacije u lokalnim medijima i lažnim fcb.stranicama s ciljem diskreditacije predsjedavajuće Gradskog vijeća Zenica. Naime, fcb.grupa "Porodilje u ZDK" nije napisala ništa vezano za pomjeranje sjednice i moguće proteste, međutim mediji skloni senzacionalnim vijestima ipak su ih najavili pozivajući se na predstavnicu grupe porodilja koja se  danas ni sama nije odazvala.
Očito da u fcb.grupi "porodilje u Zeničko dobojskom kantonu" nisu baš svi tako naivni da nasjednu na manipulacije medija koji šire paniku i vijesti sa naslovima šokantno i sramotno. Jedna od njih za blog 32.vijećnik kazala je kratko: "mi možda i jesmo čuvale ovce, ali nismo travu pasle".


Vezani tekst: https://tridesetdrugivijecnik.blogspot.com/2020/02/vise-nije-pitanje-ko-niti-zasto.html?m=1



Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...