nedjelja, 11. kolovoza 2019.

Video: Neki novi Bajrami, u nekom novom Sarajevu

Prvi dan Kurban bajrama u Zenici obilježile su ružne slike komunalnog otpada razbacanog oko kontejnera uz mnoštvo različitih komentara po pitanju odgovornosti. S druge strane, po pitanju ljetnog festivala i koncerata tokom ljetnih večeri građani su oduševljeni.
U Sarajevu je slika nešto drukčija. Islamska zajednica i Grad Sarajevo povodom Kurban-bajrama organizirali su u Titovoj ulici u centru grada koncert na kojem je prisustvovalo nekoliko hiljada ljudi.
"Novi način" proslave Kurban bajrama koji se može vidjeti na društvenoj mreži fejsbuk u jednom kratkom video isječku očito nije naišao na odobravanje dijela tamošnjeg stanovništva.
"Neki novi Bajrami, u nekom novom Sarajevu. Nećete rokenrol, eto vam džamije na ulicama! Oni su pobijedili", napisao je Eldin Karić, direktor ACCOUNT-a .

Neki od komentara govore kako je u pitanju estradizacija vjere i blagdana potvrđujući Karićevu objavu kako ovo nije njihovo Sarajevo, uz konstataciju kako su Bajrami nekad bili intimniji, topliji, ljepši.

Pogledajte o čemu je riječ:




* ACCOUNT: Antikorupciona mreža nevladinih organizacija u BiH

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...