subota, 20. srpnja 2019.

Izostanak Almira Hadžajlića Labuda na ovogodišnjem Summer Festu znak je da zaista nešto smrdi

Almir HADŽAJLIĆ - LABUD svoja prva radna iskustva u medijima stiče u osmom mjesecu ratne 1992. godine, kao voditelj radio programa na zeničkom radiju CD –CEMP, gdje je uređivao i vodio brojne emisije. Od 1996. godine postaje prvi voditelj Radio BETHA Zenica, a radio je i kao DJ i voditelj u nekadašnjoj diskoteci ŠEN u Zenici. Voditelj je i moderator brojnih manifestacija i festivala koji se održavaju u našem gradu, od kojih ističe „Djeca pjevaju hitove“, „Radijski festival“, te prvi „Izbor za Miss BiH“. Od 2002. do 2005. godine bio je angažovan na poslovima voditelja na Radio Zenit, a od 2008. do 2017. godine radi kao urednik i voditelj Radio Q Zenica, koji kasnije postaje Soundset i Ritam Radio iz Zenice. U decembru mjesecu 2017. godine počinje raditi u JP RTV ZENICA a godinu poslije fenomenalno odrađuje poslove voditelja Summer Festa 2018 i svih ostalih manifestacija koje su se dešavale u gradu. 

Ove godine Almira Hadžiajlića su „odpilili“ iz manifestacije Summer Fest 2019 a njegovu ulogu peuzeo je Sanel Hasanović, novinar i urednik web portala Zenica info na kojem je sam za sebe izjavio da je sasvim slučajno ušao u novinarsku profesiju, kada je saznao da Radio-televizija Zenica traži nova TV lica, davne 2004 godine. Međutim, i najvećoj neznalici je savršeno jasno da u kolektivu televizije Zenica nešto debelo smrdi i da Labuda nisu odpilili tek tako. Šta produkuje finansijska ovisnost lokalnih javnih emitera od aktuelne politike pokazale su narastajuće tenzije između uposlenika RTV Zenica i menadžmenta, o čemu su blagovremeno izvještavali mediji i upozoravali iz Udruženja bh novinari . Svako malo smjenjuju se „nepodobni“ na način da im se ponudi „degradirajući“ položaj u toj medijskoj kući a nagrađuju „podobni“ koji putem direktnih prenosa novogodišnjih koncerata te nove manifetacije “Zeničko ljeto” uspiju iskoristiti za promociju osnivača ove kuće.

O izostanku Almira Hadžajlića Labuda na ovogodišnjem Sammer Festu oglasili su se i njegovi fanovi na način da su tzv. govor voditelja Hasanovića ispratili zvižducima. Prema riječima jednog od učesnika sinoćenjeg spektala bez Labuda, Hasanović je rekao: „Ajmo da čujemo Zenicu za organizatore festa RTV ZE“, nakon čega su ulijedili zvižduci negodovanja. A konkretno na fcb.zidu Almira Hadžajlića stoji poruka kako je Sanel Hasanović „dobar novinar ali mu ovo ne leži“. I zaista, bilo je isto kao kada su Labuda zaposjeli na mjesto voditelja informativne emisije u kojoj je morao pročitati onu kontroverznu rečenicu „kako cvijeće u Zenici divno miriše“. Ono što ne leži i što čovjek zaista ne može savladati i nije primjereno za izgovaranje. Neka svako radi svoj posao, radit ću i ja svoj, tako da bi u budućnosti i ovakvi izvještaji o sinoćnjem događanju izgledali mnogo bolje ako bi ih pisao profesionalni novinar a ne autor bloga 32.vijećnik koji to nije.

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...