četvrtak, 15. rujna 2016.

Ako već pucate po nekom kandidatu za gradonačelnika Zenice pucajte, ali ne preko 32.vijećnika!

Ovaj tekst pišem s ciljem objektivnog informiranja javnosti o aktivnostima u svezi neistinitih navoda portala 072 info. Svjestan sam kao i vi da je ova, kao i sve dosadašnje političke kampanje veoma prljava i da se svakim danom sve više zahuktava. Svjestan sam, ali nisam ni pomislio da će se u tom zahuktavanju koristiti moje ime i moj blog s ciljem diskreditacije Mirsada Čivića, kandidata za gradonačelnika ispred Socijal demokratske partije.

Nisam, jer sam prilikom pisanja teksta pod nazivom „želite li gradonačelnika kojem je jedini posao da gleda kako drveće raste“ tom kandidatu dao veoma malo prostora. Naime, spomenuo sam ga kroz sarkazam između ostalih devet kandidata pokušavajući time ostvariti potpunu neovisnost i nepristrasnost prilikom pisanja teksta o tih deset kandidata za gradonačelnika ali i tekstova koji će nakon njega uslijediti. Međutim, navedeni portal uzima samo dio teksta i prikazuje ga kao interesantan, za koji kažu da je preuzet bez intervencija, što ni u kom slučaju nije tačno.

Umjesto da blagovremenim, tačnim, objektivnim i profesionalnim informiranjem javnosti građanima Zenice napišu po neku riječ o svim kandidatima Zenički portal 072 info rovi po google pretraživaču kao po kontejneru za smeće s ciljem pronalaska materijala za pljuvanje po „crvenom“ kandidatu za gradonačelnika. Nisam profesionalac, ali mislim da sada već zastarjelim tekstom 32 vijećnika pokazujete vašu pristrasnost.

Draga redakcijo portala 072 info. Ako ste se već koristili tekstom starim mjesec dana onda ni u kom slučaju niste smjeli napisati da je preuzet bez intervencija ne spomenuvši da sam u istom naglasio da je potrebno reći glasno da je dosta šupljiranja. Otkud toliki kandidati za gradonačelnika?!

Mjesec dana poslije se ispostavilo da građane Zenice naprosto „muče“ toliki kandidati, a to su osjetili i vjerski službenici tako da su za vrijeme bajramske hutbe objašnjavali Zeničanima za koga trebaju glasati.

Čuli su i vjerski službenici da se priča, da u SDA postoje tri struje, od kojih svaka vuče na svoju stranu, jedna je spremna žrtvovati i državu zbog vlastitih intreresa, drugu isključivo interesuje 'Begovat', sa feudalnim uređenjem, a treća je kriminalna opcija, koju ne interesuje ni država, ni narod, ni begovat. O tome ne pišete. Ne pitate koji su kandidati za gradonačelnika u kojoj od ovih tri ili postoji i četvrta?

Ja znam, a pretpostavljam da i vi znate da postoji i četvrta, samo što nije u okviru SDA. Četvrta je upravo ta koje se plašite i vi i oni koji vas plaćaju. Plašite se svih lijevo orjentiranih stranaka i koristite građanske aktiviste da ih diskreditujete. Ukoliko smatrate da ste portal s ciljem tačnog, objektivnog i profesionalnog informiranja javnosti pozivam vas da objavite ovaj članak bez izmjena. A građane Zenice pozivam da glasaju na osnovu svoje svijesti i savjesti, a ne onako kako hodža kaže.

S poštovanjem!

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...