ponedjeljak, 12. lipnja 2023.

Pobuna u mjesnim zajednicama: "Imamo asvalt i zahvalni smo na tom. A uostalom samo to i imamo"

Širi se nezadovoljstvo stanovništva Planom ulaganja od vodnih naknada i cestovnu infrastrukturu na području grada. Nezadovoljstvo odnosom Gradske vlasti prema određenim mjesnim zajednicama prije nekoliko dana kulminiralo je ostavkom predsjednika MZ Donja Gračanica. Iz tabele prioritetnih ulaganja za ovu godinu "izbačeni" su MZ Donja Gračanica i MZ Topčić polje. Predstavnici savjeta MZ Topčić polje negoduju i pozivaju vijećnike da ne usvajaju tačku 12. Prijedlog plana investicionog ulaganja. 

I Savjet MZ Varda izražava veliko nezadovoljstvo odnosom Gradonačelnika, nadležnih Gradskih službi, a ponajviše vijećnika prema njihovoj MZ.

"Imamo asvalt i zahvalni smo na tom. A uostalom samo to i imamo", rezignirano će mještani MZ Varda, u saopštenju za javnost pred sutrašnju sjednicu Gradskog vijeća Zenica.

Iz Savjeta ove mjesne zajednice ističu kako od 2017.godine, kad se asvaltirao put, nikakvih drugih ulaganja nisu imali iako su i pismeno i usmeno tražili da se nastave radovi.
 Iz Gradske uprave su im kazali da Grad nema para, dok predstavnici savjeta tvrde da se na nekim brdima betonira i asvaltira.
Dodatni gnjev kod mještana MZ izazvale su selektivne posjete Gradonačelnikamjesnim zajednicama, u kojoj nema njihove.

Iz Savjeta MZ Varda pozivaju vijećnike Babinskog sliva po imenu i prezimenu da sutra ne podrže prijedlog ulaganja po mjesnim zajednicama dok se u isti ne uvrsti MZ Varda.

"Gospodo vijećnici dobili ste pojedinačno svaki preko 100 glasova u Vardi prije 3 godine, za to vrijeme niste se izborili ni za jedan projekat.
Ukoliko sutra podržite tačku u kojoj nema naše MZ Savjet je mišljenja kao velika većina mještana da niste dobrodošli u naš MZ" ističu na kraju saopštenja.


Nema komentara:

Objavi komentar

SIPA IZAŠLA NA TEREN I POTVRDILA: "Navodi Kasumovića da se po selima oko Zenice dijeli oružje su LAŽ!"

"Može neko te pakete, pa vas potrovat'.. Može neko ned'o Bog oružje dijelio... u 12, 11 navečer, da se nešto tajno dijeli u sel...