ponedjeljak, 1. svibnja 2023.

Selvedin Šatorović ugostio novoizabranog premijera Nermina Nikšića i opleo po Novaliću

"Zadovoljstvo mi je bilo ugostiti novoizabranog premijera Vlade FBiH Nermin Nikšić, kao i ministra Nerin Dizdara, te im, uz ubjeđenje da ćemo imati dobru suradnju, poželiti sreću na novoizabranim pozicijama", napisao je Šatorović na svom facebook profilu.

Povodom Međunarodnog praznika rada novoizabrani premijer Vlade FBiH Nermin Nikšić posjetio je danas Savez samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine. Tom prilikom je, zajedno sa Federalnim ministrom raseljenih osoba i izbjeglica Nerinom Dizdarom, predsjedniku Saveza samostalnih sindikata BiH Selvedinu Šatoroviću i svim članovima SSSBiH čestitao najveći radnički praznik.

Predsjednik Šatorović je čestitao premijeru na mandatu ističući da “ohrabruje dio ekspozea posvećen položaju radnika u Federaciji BiH, usvajanju Zakona o minimalnoj plati i poboljšanju ekonomsko-socijalnog statusa radnika u FBiH”. Premijer je nalasio spremnost da, zajedno sa Savezom samostalnih sindikata BiH, aktivno radi na realizaciji programa Vlade FBiH, jačanju kvalitetnog socijalnog dijaloga na nivou FBiH, kao i da nas sve zajedno čeka mnogo posla na zaustavljanju negativnih trendova i poboljšanju općeg stanja u Federaciji BiH.

U međuvremenu za klix.ba Šatorivić je kazao da prethodna vlada nije bila usmjerena ka radnicima već poslodavcima zbog čega je pod policijskom zaštitom i protestom 15.000 ljudi usvojen Zakon o radu koji je rezultirao odlaskom pola miliona ljudi.
"Očekujemo balans od nove vlasti, između interesa države i poslodavaca. Ne želimo da se gase firme, ali ne želimo ni da slabimo državu na uštrb radnika i da se bogate pojedinci. Mi već 28 godina gradimo državu, imamo jake budžete, institucije, poslodavci su nam na Forbesovoj listi i sada je konačno vrijeme da radnik dobije satisfakciju i da se njegov rad vrednuje u njegovoj zemlji", dodao je Šatorović.

Nema komentara:

Objavi komentar

SIPA IZAŠLA NA TEREN I POTVRDILA: "Navodi Kasumovića da se po selima oko Zenice dijeli oružje su LAŽ!"

"Može neko te pakete, pa vas potrovat'.. Može neko ned'o Bog oružje dijelio... u 12, 11 navečer, da se nešto tajno dijeli u sel...