četvrtak, 20. travnja 2023.

Iftar za 200 povratnika u Srebrenici

16.4.2023. SREBRENICA- U organizaciji SDA Zenica uz veliku podršku humaniste gospodina Mirsada Čizme članovi SDA Zenica su posjetili Srebrenicu i organizovali iftar za oko 200 povratnika.
Izvršni odbor SDA Zenica je ove godine odlučio da umjesto tradicionalnog iftara u Zenici za članove upriliči zajednički iftar i ramazansko druženje u Srebrenici sa majkama Srebrenice i povratnicima u ovom kraju Bosne i Hercegovine.
U sklopu posjete delegacija SDA Zenica je obišla „Majke enklava Srebrenice i Žepe“ i upoznala se sa aktivnostima ovog udruženja. Nakon posjete upriličen je obilazak mezarja i odavanja počasti žrtvama genocida, te obilazak Memorijalnog centra Srebrenica- Potočari i muzeja koji je u sklopu centra.
Nakon obilaska Memorijalnog centra sa uposlenicima i upoznavanjem sa aktivnostima, radom i planovima centra u narednom periodu delegacija SDA Zenica je uz podršku lokalnih domaćina u Internatskom smještaju za djecu Emmaus organizovala iftar za oko 200 stanovnika ovog kraja. 

„Večeras smo iftarili u Srebrenici u kojoj je svaka emocija snažnija, pa tako i ramazanska. U našim dovama su naši šehidi, a njihovim porodicama želimo da mubarek dane provedu u miru i ibadetu.U organizaciji SDA Zenica i uz podršku gospodina Mirsada Čizme organiziran je iftar za povratnike u Srebrenici. Ovo mjesto zaslužuje da živi 365 dana u godini i da nikada ne zaboravimo genocid u Srebrenici“ izjavio je tom prilikom predsjednik GO SDA Zenica, Nezir Pivić.
Nakon iftara centru je dodijeljena donacija, a povratnicima su podijeljeni prigodni pokloni.
Delegacija SDA Zenica je nakon iftara posjetila Čaršijsku džamiju u Srebrenici gdje je klanjan teravih namaz.
Domaćini u Srebrenici su se zahvalili SDA Zenica i gospodinu Mirsadu Čizmi na ovoj velikoj gesti i pomoći za porodice koje su se vratile u ovaj dio Bosne i Hercegovine.

PRESS SDA ZENICA


Nema komentara:

Objavi komentar

SIPA IZAŠLA NA TEREN I POTVRDILA: "Navodi Kasumovića da se po selima oko Zenice dijeli oružje su LAŽ!"

"Može neko te pakete, pa vas potrovat'.. Može neko ned'o Bog oružje dijelio... u 12, 11 navečer, da se nešto tajno dijeli u sel...