petak, 14. travnja 2023.

Hasan Kreho: Poltronstvo i ubiranje politički poena na rudarima postalo je već viđeno licemjerstvo

Današnju vijest da je Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović potpisao zaključak, kojim se odobravaju sredstva u iznosu od 91.300,00 KM na ime novčane pomoći Grada Zenica za 913 rudara kratko je prokomentarisao Hasan Kreho, građanski aktivista. 
"Zašto grad Zenica d.j.l. poklanja " VITRE " za ramazan iz budžeta za 2023", pita Kreho i dodaje kako je poltronstvo i ubiranje politički poena na rudarima postalo već viđeno licemjerstvo".

 Podsjetimo, nedavno su vijećnici parlamentarne većine u Gradskom vijeću Grada Zenica, koju čine Zenička inicijativa Kasumović Fuad, SDP – Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine, Narod i pravda, Nezavisni blok i nezavisni kandidat – predstavnik nacionalnih manjina Osman Šuvalić, od gradonačelnika zahtijevali da razmotri mogućnost kako da se iz budžeta Grada izdvoji 100.000 KM za pomoć rudarima.
 
 " S obzirom da je Grad finansijski stabilan, kao i da su rudari građani ovog grada, uputio sam zahtjev RMU Zenica da Gradu Zenica dostavi spisak zaposlenih rudara, kako bi im isplatili jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od po 100 KM“, kazao je gradonačelnik Kasumović.
 

Nema komentara:

Objavi komentar

SIPA IZAŠLA NA TEREN I POTVRDILA: "Navodi Kasumovića da se po selima oko Zenice dijeli oružje su LAŽ!"

"Može neko te pakete, pa vas potrovat'.. Može neko ned'o Bog oružje dijelio... u 12, 11 navečer, da se nešto tajno dijeli u sel...