petak, 9. prosinca 2022.

Nastavljeno suđenje u predmetu Fuad Kasumović i drugi

Na Kantonalnom sudu u Zenici juče je nastavljeno suđenje u predmetu "Zenicatrans", izvođenjem dokaza Tužilaštva ZDK i to saslušanje svjedoka Jugoslava Anđelića. 
Između ostalog, Sud je razmatrao zapisnik sa 17. sjednice Skupštine "Zenicatransa", koji je prema odbrani optuženog upitne vjerodostojnosti jer je predočena kopija zapisnika sa naknadnim potpisom Vesne Milanović koji je originalan na kopiji.
Prema pisanju avaza, čitalac može zaključiti da Sud navodno ne tretira na jednak način stranke u postupku. 
"Primjećujem da sud strožije postupa u odnosu prema optuženom kada su u pitanju incidenti u odnosu na tužiteljicu. Također, zapisnik koji je predočen ne može se koristiti jer nije original niti ovjerena kopija niti je svjedocima dokazivana njegova autentičnost" kazao je za avaz Asim Crnalić, advokat prvooptuženog Fuada Kasumovića.

Podsjetimo, optužnica je podignuta u martu ove godine i ona tereti Fuada Kasumovića, gradonačelnika Zenice, i još deset osoba za niz krivičnih djela počinjenih u postupku prijenosa vlasništva nad Javnim komunalnim preduzećem “Zenicatrans”, koje je sada u stečaju.
Samom toku suđenja mediji ne pridaju pažnju kao što to čine u drugim sudskim procesima.



Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...