subota, 5. studenoga 2022.

Emina Tufekčić osvojila na hiljade glasova



Kao što se moglo ranije pročitati, Emina Tufekčić, bila je jedan od favorita za ulazak u sastav zastupnika Skupštine ZDK. 
Skoro sa sigurnošću možemo reći da je Emina jedna od najaktivnijih, najhrabrijih i najsposobnijih političarki u kantonu. Prema zvaničnim rezulatima Emina je zauzela mjesto među prvih 14. zastupnika sa ukupno 6.694 glasa, odnosno 14,71% glasova stranke.
Osvojila je više glasova od Amre Babić, bivše gradonačelnice Visoko kao nosioca liste ili skoro više i od ukupno od tri kandidata stranke Narod i pravda koji su osvojili mandat u Skupštini ZDK.
 Emina je žena koja je znala toliko uzdrmati političke protivnike i njihove režimske medije da su bili primorani posezati za nepopularnim i neprimjerenim riječnikom. 
Na svom promotivnom Facebook profilu primala je užasne poruke koje su išle i do otvorenih prijetnji. Ipak, u svom političkom djelovanju nije posustajala, a birači su to prepoznali i nagradili glasovima koji će je nakon raspodjele mandata i uspostavom skupštinske većine dovesti u Skupštinu Zeničko dobojskog kantona.
Osim Emine Tufekčić, siguran prolaz u Skupštinu ZDK obezbjedili su i Mirnes Bašić, premijer ZDK, Ćazim Huskić, predsjedavajući Skupštine ZDK, Fahrudin Čolaković, Ministar Ministarstva za boračka pitanja, Selvedina Sarajlić Spahić, zastupnica Skupštine ZDK i Ibrahim Šišić, vijećnik Gradskog vijeća Zenica.


Nema komentara:

Objavi komentar

SIPA IZAŠLA NA TEREN I POTVRDILA: "Navodi Kasumovića da se po selima oko Zenice dijeli oružje su LAŽ!"

"Može neko te pakete, pa vas potrovat'.. Može neko ned'o Bog oružje dijelio... u 12, 11 navečer, da se nešto tajno dijeli u sel...