petak, 21. listopada 2022.

Gradonačelnik priznao da odustaje od izgradnje žičare za Smetove



 Na današnjoj svečanosti povodom otvaranja adrenalinskog parka "Poletarac" na zeničkom izletištu Smetovi, koji se zasniva na psiho-fizičkom razvoju djece u direktnom kontaktu sa prirodom, te zip line-a "Pčelica" gradonačelnik Kasumović je u svom govoru istakao kako na proljeće Grad planira izvršiti uređenje amfiteatra kod spomenika, osigurati i struju tako da će tu moći realizirati i neke sadržaje poput "Zenica summer festa. 
"Dakle, sistemski radimo jedno po jedno, investiramo i sadržajno obogaćujemo Smetove, a istovremeno vraćam dugove koje sam naslijedio", kazao je gradonačelnik Kasumović.

Inače, Grad Zenica podržao je realizaciju projekta dječijeg adrenalinskog parka sredstvima u iznosu od 5.000 KM te obezbjeđivanjem zemljišta.

U nastavku govora, gradonačelnik je priznao da odustaje od izgradnje žičare za Smetove.

"Mi smo, da bi imali projekte napravili projekat žičare koja bi bila najduža u Bosni i Hercegovini, ali trenutno se ne isplati to graditi jer je negdje oko 35 miliona. Cijena bi bila negdje između 8 i 10 maraka dolaska i povratka, i to je skupo za građane Zenice za ovaj standard, ali u međuvremenu mi tražimo i investitore koji bi to uložili, napravili i koristili. Znači, na sve načine pokušavamo i svake godine ićemo stepenicu po stepenicu jer ovo mora istinski biti turističko mjesto gdje se može doći iz sivila grada...."




Nema komentara:

Objavi komentar

SIPA IZAŠLA NA TEREN I POTVRDILA: "Navodi Kasumovića da se po selima oko Zenice dijeli oružje su LAŽ!"

"Može neko te pakete, pa vas potrovat'.. Može neko ned'o Bog oružje dijelio... u 12, 11 navečer, da se nešto tajno dijeli u sel...