petak, 17. prosinca 2021.

Različiti zenički penzioneri mogu i različito reagovati na pomoć od različitih nivoa vlasti?!

Zanimljivo, neki dan nakon vijesti da će svi penzioneri u Federaciji dobiti po 50 maraka na ime pomoći putem lokalnog medija mogli smo pročitati slijedeće: „Mi ne možemo odbiti tu pomoć u ime penzionera, nego molimo penzionere da se odreknu te sadake, tih 50 KM, pa da time pomognemo Vladu Federacije. Neka ih oni podijele svojim premijerima", istakli su djelatnici lokalne televizije citirajući Mustafu Trakić, predsjednika Upravnog odbora saveza udruženja penzionera ZE-DO kantona.

Danas, kada je Gradsko udruženje penzionera Zenice koje broji oko 17.000 članova dobilo donatorski ček od Gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića u iznosu od 100.000,00 KM koja su namijenjena za prevazilaženje teške socijalne situacije penzionera Predsjednik Udruženja penzionera Grada Zenica Emin Sijerčić zahvaljuje se gradonačelniku Kasumoviću i Gradskoj upravi Zenice na stalnoj podršci, između ostalog kazavši kako se penzioneri osjećaju izigrano od viših nivoa vlasti. Zašto? Zato što će svi penzioneri u Federaciji dobiti po 50 maraka ili zato što će od ovog donatorskog čeka ako se podijeli na 21.500 penzionera koliko broji Grad Zenica dobiti tek po pet maraka?
Dakle, Vlada Federacije obezbjeđuje 15 miliona konvertibilnih maraka za 300.000 penzionera i to je sadaka, a Grad Zenica obezbjeđuje tek 100.000 maraka, od čega bi penzioneri Zenice mogli dobiti tek po pet maraka, to je "velika pomoć" na kojoj trebaju biti zahvalni.
Podsjetimo, i prošle godine iz budžeta Grada izdvojeno je 100.000 maraka u vidu vaučera koji se iskoristio za podjelu prehrambeni paketa najugroženijim penzionerima udruženja. 

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...