utorak, 15. prosinca 2020.

CIK potvrdio rezultate izbora: neuspio transfer zeničkih vijećnika i najava povećanja cijena javnog prevoza


Centralna izborna komisija BiH je na večerašnjoj hitnoj sjednici održanoj donijela Odluku o potvrđivanju i objavljivanju rezultata Lokalnih izbora 2020. godine održanih 15. novembra.
U naredne četiri godine u Gradskom vijeću Zenica bit će sljedeći sastav:  Zenička inicijativa 14 vijećnika, SDA 8 vijećnika, SDP 3, ASDA 2, SBB 1, Nezavisni blok 1 vijećnik, Narod i Pravda 1, Nacionalne manjine 1 vijećnik.
Prema informacijama bloga 32 vijećnik određen broj vijećnika Zeničke inicijative je nudio prelazak u redove vijećnika ASDA stranke ali su na samom startu odbijeni uz obrazloženje kako će na taj način konačno građanima otvoriti oči i pokazati da novi/stari gradonačelnik neće uraditi ništa iako ima većinu, odnosno da se neće moći kao do sada vaditi da je nema.
Uostalom, gradonačelnik nije ništa ni obećao, ponovio je to u više navrata nakon preliminarnih rezultata. 

Obzirom da obećanja nije bilo, građanima Zenice, osobito u ruralnim dijelovima slijedi uvođenje reda i naplata kanti za prikupljanje otpada, a urbanim vinjete za parkiranje limenih ljubimaca. Sudeći po večerašnjem izvještaju RTV ZE i poskupljenje javnog prevoza usljed nerentabilnih linija uzrokovanim pandemijom koronavirusa.

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...