utorak, 13. listopada 2020.

Politički subjekti potpisali uzajamno poštivanje i kulturu političkog dijaloga i nastavili po starom



Koalicija „Positive Tolerance“ smatra da je u postojećim društveno-političkim okolnostima, od izuzetne važnosti poduzeti odgovarajuće korake kako bi se povratilo povjerenje građana u demokratiju i unaprijedila klima u kojoj se provodi predizborna kampanja, uoči lokalnih izbora 2020. godine. 
U tom smislu politički subjekti prihvatili su i potpisali Izborni etički kodeks političkih subjekata registrovanih za učešće na Lokalnim izborima 2020. godine u gradu Zenici.

Da li će se politički subjekti pridržavati potpisanog vrijeme će pokazati. Sudeći po sinoćnjem gradonačelnikovom gostovanju na televiziji Zenica i današnjoj reakciji A SDA stranke daleko smo od toga. Dakle, politički subjekti danas su potpisali uzajamno poštivanje i kulturu političkog dijaloga i istoga dana nastavili po starom.

Koaliciju „Positive Tolerance" čine: Centar za mlade „INPUT“, Centar ženskih prava, Forum građana Zenice, Lotos, Savez izviđača grada Zenice, Učitelji bez granica, Kam, SRK Bosna Zenica, Kreativci, Naša djeca Zenica, Centar civilnog sektora, kao i udruženje EKO Forum Zenica.

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...