ponedjeljak, 19. listopada 2020.

Naila Hečimović: u budućnosti vidim znanje, iskustvo, bolje socijalne programe, čist okoliš i zaposlene i sretne ljude

LOKALNI IZBORI 2020.
PROMO; Naila Hećimović, kandidat za Gradsko vijeće Zenica, BPS

Na ovogodišnjim lokalnim izborima u BiH za čelne ljude opština i gradova kandidovano je svega 29 žena, dok je muškaraca daleko više, i to čak 396. Za opštinska vijeća, skupštine opština, gradska vijeća, skupštine grada kandidovalo se 12.753 (42,27%) žena i 17.415 (57,73%) muškaraca. 

Jedna od kandidatkinja na lokalnim izborima u našem gradu je i Naila Hečimović, demobilisani borac A RBiH. Ona je kandidatkinja za vijećnicu Gradskog vijeća Zenica ispred Bosanskohercegovačke patriotske stranke Sefer Halilović (BPS) .
Naila je rođena 1966.godine u Topčić polju, po zanimanju saobraćajni tehničar. Nezaposlena je, a kao razlog kandidature navodi veoma loš položaj boračke populacije i iskreno se nada njihovoj podršci. U toku rata bila je bolničarka u četi, na prvoj borbenoj liniji sa prethodno završenim kursom za bolničarke, gdje biva nagrađivana za zalaganje u radu. Po završetku rata ostaje u profesionalnoj vojsci na mjestu dispečera u auto četi, a potom na mjestu štabnog narednika kao administrativni podoficir gdje je činovana u podoficirski čin. 

Da li žene mogu napraviti nužne promjene koje ovaj grad, prema mišljenju brojnih građana besprijekorno treba? Naila Hečimović kaže da mogu ukoliko se udruže i pomognu same sebi,  na osnovu ženske solidarnosti, tj. da podrže sebe tako što će glasati isključivo za žene. 
Njena vizija Zenice uključuje znanje, iskustvo, bolje socijalne programe, čist okoliš i zaposlene i sretne ljude.  
Navedeno ne možemo postići ukoliko se konstantno međusobno optužujemo i vraćamo u prošlost. Samo oni koji nemaju viziju žive od prošlosti i međusobnih optužbi. Život je kratak, mi nemamo vremena za međusobna optuživanja i pitanja šta je ko uradio, već šta možemo zajednički uraditi da nam svima bude bolje. Njena poruka ženama biračima je kratak i jasan citat koji glasi: "ako vam se ne sviđa biti otirač, onda se dignite s poda!".


Nema komentara:

Objavi komentar

SIPA IZAŠLA NA TEREN I POTVRDILA: "Navodi Kasumovića da se po selima oko Zenice dijeli oružje su LAŽ!"

"Može neko te pakete, pa vas potrovat'.. Može neko ned'o Bog oružje dijelio... u 12, 11 navečer, da se nešto tajno dijeli u sel...