ponedjeljak, 12. listopada 2020.

Dekan Politehničkog fakulteta zeničkog univerziteta: RTV ZENICA HAJMO BITI POZITIVNI


Nije samo Ibrahim Emić ljut na televiziju Zenica. Pored mnoštva negativnih komentara od strane običnih građana o (ne)pristrasnosti informativnih emisija, kreiranih od strane tzv. A produkcijskog tima, sve više je intelektualaca koji osuđuju ovu televiziju.  Zanimljiv Facebook status o ovoj lokalnoj televiziji dolazi nam od Sabahudina Jašarevića, dekana Politehničkog fakulteta, jednog od najcjenjenijih profesora na Univerzitetu Zenica.
Obraćajući se direktno, dekan kaže: "RTV ZENICA HAJMO BITI POZITIVNI. Pa ima li išta pozitivno u vašim vijestima. 
Ignorišete početak akademske godine za 3000 studenata Univerziteta u Zenici. Ali ne propuštate proteste 100-njak ili malo više studenata. Neka ste i to objavili ali ipak mislim da je prva vijest za vas važnije. Doduše možda pogrešno Tumačite da je sada bolje biti NEGATIVAN".
Podsjećam, danas je Ibrahim Emić, nezavisni kandidat za gradsko vijeće Zenica odbio poziv ove televizijske kuće za učešće u emisiji "neposredno obraćanje" biračima uz obrazloženje da ne treba davati nikakve izjave  medijima koji nisu Nezavisni, u šta ubraja i TVZE.
Vezani tekst: https://tridesetdrugivijecnik.blogspot.com/2020/10/odbio-poziv-televizije-zenica-za-ucesce.html?m=1


Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...