utorak, 27. listopada 2020.

Amra Babić prozvala premijera: Očito je momak 'mlad dečko' nedorastao situaciji i poziciji

Mirza Ganić, premijer Vlade Zeničko dobojskog kantona, kandidat za gradonačelnika Visoko, jedan je od političara čiji su predizborni skupovi jedni od najposjećenijih i svakako da je osoba zgodna za javnu kritiku. Aktuelna gradonačelnica Visokog nije propustila priliku.

Nakon vijesti da je Vlada Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) dala  saglasnost premijeru po ovlaštenju Mirnesu Bašiću da s Razvojnim programom Ujedinjenih naroda (UNDP) potpiše sporazum o sufinansiranju nabavke testova za koronavirus za potrebe PCR laboratorija u Kantonalnoj bolnici Zenica i Općoj bolnici Tešanj putem društvene mreže facebook oglasila se Amra Babić, kandidatkinja za gradonačelnika Visoko. "Šta se čekalo", pita Amra.

- Naši životi su u pitanju! Ko će liječiti građane ZDK? Kako će nadležni i kome naložiti mjere izolacije ako se ne testiramo i ne znamo ko je pozitivan? Kako zaštiti građane?
I čujte molim vas 'Premijer po ovlaštenju'!
A tzv. premijer k'o mlada već mjesec dana obilazi komšiluk! Šta je vaznije: Raditi svoj posao premijera ili utrka za mjesto gradonačelnika?

"Očito je momak 'mlad dečko' nedorastao situaciji i poziciji. Bilo kojoj", zaključuje na kraju.

Podsjećam, Vlada je u petak odobrila sredstva u iznosu od 306.000 KM, kojima će se finansirati nabavka 3.000 multipleks testova, 4.500 standardnih PCR testova te 6.000 komada ekstrakcijskih setova, saopćeno je iz Press službe ZDK.

Mirza Ganić iz Visokog rođen je u Sarajevu 1981. godine, a odrastao u Visokom gdje je završio srednju školu. Diplomirani je inženjer saobraćaja i komunikacija i pred zvanjem magistra tehničkih nauka. Dva puta je biran u Općinsko vijeće Visoko, jednom u kantonalnu Skupštinu i dva puta u Zastupnički dom PFBiH. U ranijem periodu obnašao je više funkcija u SDA Visoko i SDA ZDK, kao i Medžlisu Islamske zajednice Visoko. Na funkciju premijera ZDK došao je pozicije direktora Direkcije BH Telecoma Zenica i zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH. Oženjen je i otac dvoje djece.


PROMO: LOKALNI IZBORI 2020.







Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...