ponedjeljak, 31. kolovoza 2020.

Što se dešava u zeničkom azilu za napuštene pse?

Azil za pse u Stranjanima kod Zenice, nakon tri godine rada i fotografija koje su tokom vikenda osvanule na internetu postaje kontroverzan.  Nakon što je grupa zabrinutih građana izrazila sumnju u stručnost i osposobljenost osoba koje obavljaju ovaj posao, odnosno da se u azilu ne radi po zakonskim procedurama blog 32.vijećnik je u jednom od tekstova prije tri godine postavio retoričko pitanje koje je glasilo: "gdje nestaju psi iz azila?".
Kapacitet azila je cca 60 mjesta, psi se svakodnevno odvode s ulica a gdje završava “višak” nakon uklanjanja s ulica, osim izraženih sumnji u članku nije precizirano. Udruženja koja se bave zaštitom ovih četveronožaca utihnula su u protekle tri godine pod nerazjašnjenim okolnostima. 

Tri godine poslije na društvenim mrežama  fotografije "uspavanih" pasa izazvale su žestoke osude javnosti. 

Dženan Dedić, vijećnik u Gradskom vijeću Zenica, nakon pojavljivanja slika o navodnim metodama uspavljivanja pasa u azilu, obišao je azil i, kako kaže, na licu mjesta se uvjerio da postoje mnoga pitanja na koje nema odgovora.

Zbog svega što sam vidio i saznao na licu mjesta zatražio sam od Gradske uprave određene ugovore i dokumentaciju koja može poslužiti kao trag mom daljem istraživanju slučaja “Azil”, kazao je za portal direktno.ba Dženan Dedić, vijećnik u GV Zenica.
Da li će ovo vijećničko pitanje zadovoljiti potrebe javnosti saznat ćemo uskoro. Rok za dostavu odgovora ističe 2.9.2020. godine.






Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...