STRANICE BLOGA

četvrtak, 20. kolovoza 2020.

Evo što su nakon hitne sjednice o NK Čelik rekli Kasumović i SDA Zenica


- Kasumović: moraću uskratiti socijalnim kategorijama, drugim sportskim klubovima

- SDA Zenica: Velika pobjeda građana Zenice, Kasumović doživio još jedan poraz"

Nakon tri sata vijećanja gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je izašao za govornicu te kazao kako će ipak pristati i potpisati odluku vijeća o transferu 500.000 KM za NK Čelik koje će im uplatiti u narednih 15 dana, po potrebi i ranije.

Kasumović je ranije govorio da za trošenje budžeta Grada Zenice krivično odgovara samo gradonačelnik te sam nije htio pristati na ovu odluku, a nakon brojnih rasprava za govornicom je poručio da će preći preko svojih principa, ali da će popustiti i osigurati novac za klub s Bilinog Polja.

Uz uplatu novca tražio je i da Tužilaštvo ubrza procese istrage u NK Čelik posebno za vrijeme kada je on bio u klubu, da sud dostavi dokaze o pokrenutim postupcima, ali i da revizorska kuća uđe u NK Čelik te izvrši reviziju stanja kada to bude moguće.

"Velika pobjeda građana Zenice, Kasumović doživio još jedan poraz", stoji saopćenju SDA Zenica. 

Nakon održane sjednice iz ove stranke između ostalog kazali su da je Gradonačelnik Fuad Kasumović na sve moguće načine pokušavao  spriječiti donošenje ovakve odluke, ali su gradski vijećnici, predvođeni vijećnicima SDA, istrajali na zahtjevu da "Čelik" mora dobiti interventnu pomoć i da gašenje kluba s tradicijom dugom 75 godina ne dolazi u obzir.

- Prvi put nakon održanih 60 sjednica aktuelnog saziva Gradskog vijeća, gledaoci nisu mogli pratiti prijenos uživo u programu Televizije Zenica, po nalogu "gazde" Fuada Kasumovića koji je očigledno postao svjestan da mu cirkusanje za govornicom i iživljavanje nad gradskim vijećnicima više ne prolazi kod glasača koje je prevario na izborima 2016. godine.

Medijska sabotaža ove važne sjednice potvrđuje da je Radio-televizija Zenica pod potpunom kontrolom i da radi isključivo u interesu Fuada Kasumovića, zbog čega će Klub SDA tražiti da se pokrene postupak odgovornosti uredništva i menadžmenta ovog javnog preduzeća.

Kasumović je nakon vijeća u izjavi za medije kazao da će Čelik dobiti 500.000 KM te da je ovo prijedlog Gradske uprave.

“Oni su tražili do kraja godine 500.000 KM da riješe sve probleme. Budžet je pao za 34 posto, moraću uskratiti socijalnim kategorijama, drugim sportskim klubovima, ali da ne bude da oni koji su ga pokrali da ga spašavaju. Za bilo koji dalji posao, bez revizije, Gradska uprava nema ništa s tim”, pojasnio je Kasumović.









Nema komentara:

Objavi komentar