subota, 11. travnja 2020.

5G - DA ili NE ?!


Iako s tehničke strane sve izgleda kao super prilika, sve je više ljudi koji se odupiru uvođenju 5G mreža. Naime, u medijima su se pojavile priče kako su 5G mreže iznimno opasne za zdravlje – što su mnogi iskoristili za populističke najave stopiranja uvođenja nove generacije mobilnih mreža.
Pročitajte osvrt našeg sugrađana na temu 5G mreže. Meni izgleda zanimljiv 😊

Piše: Mile Srdanović

Krenimo sa mudrom konstatacijom: 5G je, je li, nastavak 4G, kojoj je prethodila 3G… a sve je počelo prije stotinjak godina, prvim radijskim emitovanjem. Da bi današnji svijet zaista, ali zaista, bio nezamisliv bez “zujanja u havi”.
Da li je to sve skupa štetno za čovjeka?
Pa zasigurno da. Baš onako kako je štetan i sam život! Ako niste znali, evo čujte novu mudrost - življenje je opasno po život!
Neke stvari su jednostavno NEIZBJEŽNE. Jedna od njih je tehnologija, odnosno tehnološki razvoj. Ako ste vjernik onda to shvatite kao božju zadaću! STVARALAČKI mozak nije samo dar od boga već I OBAVEZA. Stvaranje novih tehnologija je, dakle, obaveza. Nema tu diskusije. I upravo u tome, u tom uzaludnom nastojanju religije da sveže čovjeka uz svoje rigidne skute i odgovori ga od novotarija… vidim njenu “božansku zabludu”!
Dakle moramo naprijed pa šta košta.
Taj put nije bez zamki i opasnosti. I da ponovim šta već rekoh ovdje: ugalj, dimnjaci, nafta, struja, radio talasi... dakle tehnologija, odnijeli su mnoge živote ali su nas i odhranili i doveli dovde. I koliko god nam se to sviđalo ili ne, tako će se i nastaviti.
Međutim ima tu nešto jako bitno što neki prikrivaju a neki ne žele da vide - STALNA UNAPREĐENJA (na temelju iskustva).

Svojim očima sam gledao termoelektrane i motore bez dima i čađi. Naravno bolje je grabiti čistu energiju direktno iz vjetra i sunca, voziti se na baterije… dolaze i ta vremena ali moramo znati kako smo uopće došli u tu situaciju da možemo te sne ostvarivati. 
Došli smo na parnjačama!
I to je to. Sad tek ide par riječi vezano za naslov.
Čitao sam o famoznom 5G ali još uvijek ne znam dovoljno. Zato bih i sebi i svima nama poručio - neka svako radi svoj posao.
Ili… ili da nastavimo slati nadrndane novinare na pijace, da pitaju snaše iza pultova - bojite li se smrtonosnog 5G zračenja?!
Pa onda rulja zapali toranj sa antenama!


Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...