nedjelja, 22. ožujka 2020.

Britvar: Gospodine Ganiću, Vaša je obaveza pokrenuti utvrđivanje krivične odgovornosti za za nepoštivanje Zakona BiH i Odluka Gradskog vijeća Zenica

Naš sugrađanin Boris Britvar napisao je zanimljiv komentar vezano za pismo premijera Ganića upućeno gradonačelniku Zenice vezano za titulara zemljišta u krugu Kantonalne bolnice Zenica.

G. Ganiću
Vaše pismo je apsolutno razočaravajuće za sve građane Zenice.
Ustav BiH i Ustav FBiH jasno utvrđuju isključivu nadležnost Kantona nad upravljanjem i gospodarenjem građevinskim zemljištem.
Gradsko vijeće Zenica je donijelo nedvojbenu Odluku po pitanju vlasništva nad zemljištem kojim raspolaže Kantonalna bolnica i nije jasno kakva pisma Vi pišete Gradskoj upravi Zenica.
G. Ganiću, Vaša je obaveza pokrenuti utvrđivanje krivične odgovornosti za za nepoštivanje Zakona BiH i Odluka Gradskog vijeća Zenica te da na taj način građanima vratite vjeru u institucije naše zemlje a ne da se već godinu dana dopisujete sa gradonačelnikom i na taj način dozvoljavate opstrukciju projekata od vitalnog značaja za građane Ze-Do Kantona.

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...