petak, 20. prosinca 2019.

Reagiranje na tekst "Gradsko vijeće i gradonačelnik se čupaju od odgovornosti za neuspjeh u naplati komunalnih taksi"

Nakon objavljivanja osvrta na pismo Gradskog vijeća Zenica upućeno Vladi Federacije BiH a koje se tiče urgencije za naplatu komunalnih taksi reagirao je Mensud Keleštura, gradski vijećnik, primijetivši da je urgencija samo po pitanju kladionica.

Vezani tekst: https://tridesetdrugivijecnik.blogspot.com/2019/12/gradsko-vijece-i-gradonacelnik-se.html?m=1

Napominje da je iz opravdanih razloga morao napustiti sjednicu tako da nije učestvovao u raspravi po ovoj tački, inače bi ona tekla u smjeru dopune predmetnog akta sa benzinskim pumpama.

"Nije li simptomatično da predlagač, u ovom slučaju Fuad Kasumović  predmetnim aktom nije obuhvatio i benzinske pumpe", piše Keleštura .
- Inače razrezom pomenute odluke prikupljena sredstva od komunalnih taksi za benzinske pumpe čak su trebala biti i veća od onih za kladionice.

Dakle, da li se radi o previdu ili zaštiti vlastitog džepa vlasnika dvije benzinske pumpe ostavljamo čitaocima na razmišljanje.

Inače, iz pouzdanih izvora saznajemo da su naftaši uputili apelaciju Ustavnom sudu Federacije BiH i da ni oni nisu uplatili niti jedne marke.
I na kraju pitanje moralnosti za predlagača akta.
Zasto kao dušebriznik i odgovorni zaštitnik interesa građana Zenice nespomenu i benzinske pumpe od čije enormne zarade preko ledja običnih građana bi se višemilionskim iznosom mnoge socijalno ugrožene kategorije našeg grada mogle adekvatno situirati.

Gradski vijecnik
mr. sc.Mensud Kelestura

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...