utorak, 30. srpnja 2019.

Na pomolu rješenje koje će ublažiti uvođenje vinjeta?!

Iz Parking servisa su najavili da kod Kantonalne bolnice uskoro kreće izgradnja ogromnog besplatnog parkinga za stanovnike Babinskog sliva na kojem će prilikom dolaska na posao moći besplatno parkirati svoje automobile. Kada su ih pitali da li je otvaranje takvog parkinga diskriminacija ili getoizacija  odgovorili su: "nema govora, pola Babinaca već stanuje u Gradu, olakšavanjem parkiranja prvoj polovici stvaramo preduslove normalnog parkiranja ovoj drugoj polovici.
Na isti način riješit ćemo i stanovnike Nemilskog sliva i Vranduka. Za njih smo planirali veliki parking preko puta benzinske pumpe Almy. Na kraju idemo sa izgradnjom velikog parkinga na mjestu nekadašnjeg mlina "Krehić" za stanovnike Banloza, Tetova i Gradišća a potom otvaranje i gradskih autobuskih linija za sve spomenute mještane čime bi istovremeno riješili i problem gradskog prijevoza".
A što ćemo sa stanovnicima Vrselja, Pojska i sela prema Ovnaku, pitali su novinari. "Isto kao i u prethodna dva slučaja, veliki parking na raskrsnici za Vjetrenice ali o tom potom", kazali su iz uprave Parking servisa.



Napomena: Tekst je satiričnog karaktera.

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...