STRANICE BLOGA

ponedjeljak, 16. srpnja 2018.

Kasumović: Kupio sam autobusku stanicu, Zenicatrans sada može u stečaj!?


U najkraćem, tako bi glasila njegova izjava kojom je najavio kupovinu autobuskog stajališta. Isti video, koji se šeruje putem društvene mreže kao nešto pozitivno, pogledajmo malo iz drugog ugla. Dakle, iz govora gradonačelnika Zenice kojeg su zabilježile kamere rtv Zenica na poslednjoj sjednici gradskog vijeća može se zaključiti da ovo preduzeće uskoro ide u stečaj.

Naime, On je odlučio, kako kaže u tajnosti kupiti autobusku stanicu zato što ona donosi milion maraka godišnje a budući da je preduzeće u velikim problemima On se odlučio na takav korak "da se ne bi desilo da autobuska stanica ode u stečajnu masu". Rekao je i da je ovo preduzeće došlo u ovakvu poziciju zbog nebrige prethodne vlasti, naravno izostavljajući mali detalj da je i on sam učestvovao u istoj i dvije decenije lobirao za nju.

Na isti način, u tajnosti On je odlučio da kupi i stadion "Papirna" da neko od kladioničara kad se dočepa para ne kupi ovaj objekat, iz čega se može zaključiti da je već spreman i na negativnu odluku o ustavnosti komunalnih taksi prema kojoj će Grad Zenica platiti kladionicama "odštetu" za nepravednu odluku o oporezivanju kladionica.

Brine za državnu imovinu. Lijepo priča, nema govora.... Sve pohvale za govor.

Ne ulazeći u opravdanost njegovih postupaka pitam se da li to gradonačelnik kao u slučaju "Konkursa za dodjelu lokacija na privremeno korištenje" kupuje autobusko stajalište Zenicatransa i objekat stadiona "Papirnu" na osnovu Odluke o komunalnom redu iz 2011.godine koja navodno tj nezakonito, gradonačelniku daje ovlaštenja da gradskom imovinom raspolaže kao sa svojom privatnom.

Dakle, kao što sam ranije pisao Zakon o stečenim pravima FBiH i Zakon o principima lokalne samouprave FBiH jasno kažu da je upravljanje i raspolaganje imovinom Grada u nadležnosti Gradskog vijeća.

Do kada će gradski vijećnici, gradski pravobranilac ,Tužilaštvo i organi gonjenja tolerisati nezakoniti rad Gradske uprave i čovjeka koji sebe naziva gradonačelnikom?

Ne znam zašto vijećnici nisu reagovali na ovu svojevrsnu najavu stečaja, ali se ipak nadam da griješim. Da nisam razumio njegovo obrazloženje i zakon koji pri tome krši. Ako sam pogrešno razumio, do mene je. 😂


Pogledajte video: 


PS.

Pa dobro, ako je gradonačelnik kupio autobusku stanicu, postavlja se pitanje i ko ju je prodao i na osnovu koje odluke? Da li je bila raspisana javna licitacija kao što se raspisuje u slučaju javnih nabavki i niz drugih pitanja o kojima će se neko morati izjasniti. Na slici vidimo da je imovina 1/1 Zenicatransova.






Nema komentara:

Objavi komentar