srijeda, 20. prosinca 2017.

Vi niste vukovi u jagnjećoj koži, vi ste đavoli u ljudskoj koži, jahači apokalipse

- o plaču Radovana Karadžića za Slobodanom Praljkom


Zašto vi osuđeni, neosuđeni, osumnjičeni, neosumnjičeni, izvršioci, podstrekači niste plakali suze ronili i žalili kada ste gurali Jugoslovenske narode u pakao rata?

Da li ste plakali sa i za majkama i očevima koji su pokapali svoje sinove i kćeri koje je vaša suluda misao gonila u ratove dok ste vi sjedili i pili i prije i poslije rata i sada dok vam se sudi i onima kojima se neće nikad suditi, da li pustite suzu ljudske i moralne savjesti za bezbroj ubijenih?

Ne, niste i nikada nećete oplakati za vaša nedjela za Ahmiće, Kravice, Križančevo selo, Srebrenicu, Knin, Sarajevo, Mostar, Vukovar i za mnoge nebrojene grobnice širom Jugoslavije. Za svojim zločinima nećete suzu pustit ali jedan za drugim hoćete. Pored svih dokaza vaših zločina i fotografija žalosno je što i dalje svojim postupcima sijete mržnju među našim narodima, a ne ljubav i mir. Vi niste vukovi u jagnjećoj koži, vi ste đavoli u ljudskoj koži, jahači apokalipse. Molite se jedni za druge, plačete jedni za druge, gostite jedni druge. Što se vi ne pokoljete, pobijete, što vi ne nanosite zla jedni drugima? Ne, ne možete ni ne želite jer vam je žao otići sa ovog svijeta, jer ste na suzama, znoju i krvlju Jugoslovenskih naroda obrnuli milione, osigurali potomke u par narednih generacija. Plačete, ne jedni za drugima, već zbog sudbine za koju ste mislili da će vas mašiti, da će vas isti oni nalogodavci za koje ste radili i dalje čuvati, vas i vaše bogatstvo poštediti i čak nagraditi za vaša zlodjela i razbijanje Jugoslavije?


Ne, jer kaže ona "ko sa đavolom tikve sadi to na dobro ne izlazi". Nego plačite, plačite i molite za sve one žrtve koje su nevine stradale širom Jugoslavije jer poslije smrti je prvo što će vas dočekati, lica poginulih vojnika i civila koje ste gurnuli u pakao bratoubilačkog rata a onda sud onoga koji nas je sve stvorio. Taj sud će biti pravedniji, neće suditi na nacionalnoj i vjerskoj osnovi niti će trgovati i nagađati se sa vama, on će vas suditi pravedno i nepristrasno. Bojte se kazne i plačite, plačite, možda vam žrtve oproste, jer vas čeka tama i škripa zubi u tami. SRAM VAS BILO.

autor: Robert Marić

Vezani tekst:"Svoju djecu sam davno naučio i objasnio kada su me pitali ko je ubio baku Mandu" u kojem opisuje kako su mu ubili majku.

Robert Marić je 15 decembra 2017.godine podnio prijavu tužilaštvu SBK protiv NN pripadnika ARMIJE BIH ili više njih za ratni zločin tj za ubojstvo majke i ranjavanje oca. U prijavi traži i odgovornost KOMANDIRA ukoliko ništa nije poduzeo na kažnjavanju vojnika koji su pucali i ubili njegovu majku a ranili oca.

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...