ponedjeljak, 3. srpnja 2017.

Šta će biti kada počnu ubijati ljude?

Poznata je činjenica da grad Zenica oskudijeva u svemu, osim u kriminalu i korupciji. Svima su poznate teške prevare na "velikim projektima" i to znaju svi osim Kantonalnog tužilaštva koje nikada nije pokrenulo niti jednu istragu protiv odgovornih načelnika, gradonačelnika, i njihovih pomoćnika, savjetnika i sekretara.

Usporedbe radi, ono što sam lično doživio otprilike izgleda ovako: ako podignete krivičnu prijavu protiv određenih lica iz gradskih službi (lično sam ih tužio desetoro), odgovor tužilaštva Zeničko - Dobojskog kantona će vam biti napisan, vjerovali ili ne, na osnovu dostavljene dokumentacije "osumnjičenih". Zar će "osumnjičeni" dostaviti dokaze tužilaštvu protiv sebe? Za Gradsko vijeće i njihove nebulozne odluke, nema krivične odgovornosti, a za zakonitost rada brine sekretar Gradskog vijeća koji svoj potpis nigdje ne stavlja, tako da ni protiv njega ne možete ništa dokazati.

Na taj način njima je data jasna poruka da mogu raditi što god hoće i da nikada ni za šta neće odgovarati, a kamoli biti kažnjeni.

Ostaje jedino pitanje šta će biti kada počnu ubijati građane za njihovo dobro, pošto oni znaju što je za građane najbolje, jer gradani su izabrali upravo njih kojima je sve dozvoljeno.

Istražni organi neće obraćati pažnju na to jer imaju drugog posla.


Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...