četvrtak, 1. rujna 2016.

Učenici iz Tetova će i ove godine pohađati nastavu u zgradi koja nije uvjetna za izvođenje nastave

Danas je počela nova školska godina. Ove školske godine prvi školski čas u svim školama Zeničko-dobojskog kantona započet će intoniranjem državne himne. To što je škola u Tetovu nesigurna za djecu i što tone, nikom ništa. Ista ona škola u kojoj je pukom srećom izbjegnuta tragedija pri obrušavanju plafona u jednoj od učionica. Inspektori Građevinskog instituta iz Sarajeva su zaključili da zgrada nije uvjetna za izvođenje nastave. "Posljednji nalaz je pokazao da u velikom broju učionica imamo nedozvoljena ulegnuća stropne konstrukcije u prizemlju i na katu s preporukom da se isti ukloni. S obzirom da se zaključilo da bi takvi radovi bili ekonomski neisplativi, preporuka je da se grade nove prostorije", izjavila je Hasna Alihodžić, direktorica škole.
Radovi nisu ekonomski isplativi, djeca ionako nisu “naša”, i ako im se šta i desi, desit će se samo u jednom dijelu škole. Nadležni su se dogovorili da djeca idu u 4 smjene i to u one “sigurne” učionice. Ako škola krene tonuti, oni su u onom dijelu koji ne tone!? Barem sam ja tako razumio te “nadležne” . No, bitno je da će prvi školski čas u svim školama Zeničko-dobojskog kantona započet intoniranjem državne himne. Himne bez teksta!? A kad već nemaju tekst neka pjevaju:
Padaj, padaj kroviću vrti se u letu samo nemoj nosić moj da uzmeš za metu…

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...