nedjelja, 17. siječnja 2016.

Tužan je što mnogi Bošnjaci podržavaju ratne zločine koje je počinila SDA!

“Progon 15.500 Srba iz Zenice i dodjela njihove cjelokupne imovine članovima i poslušnicima SDA je za Bošnjake bila dvostruko štetna”, smatra Mirad Hadžiahmetović, kandidat za načelnika opštine Zenica koji je desetak dana pred izbore 2012. godine ispao iz utrke za načelnika zbog toga što je na svojoj web. stranici glasačima nudio porno sadržaje.

- Kao prvo, protjerani Srbi sa teritorija pod kontrolom SDA su bili puni mržnje prema progoniteljima. Karadžić ih je naoružao i koristio kao udarne jedinice čime je povećan broj poginulih Bošnjaka. Da su ti Srbi ostali npr. u Zenici VRS bi bila slabija za toliko vojnika, a oni su mogli obavljati razne poslove koje su obavljali Bošnjaci pa je Armija mogla mobilisati daleko veći broj vojnika.

Kao drugo, stanovi srpskih prognanika su dodjeljivani SDA-ovcima dok su Bošnjaci koji su protjerani iz RS smještani u Šipad i slične hale, ističe Hadžiahmetović koji je zbog svega navedenog uputio Kantonalnom tužilaštvu Zeničko dobojskog kantona krivičnu prijavu protiv SDA zbog navodnih ratnih zločina.

U prijavi koja sadrži tri kucane stranice obrazložio je šta su to SDA-ovci radili nezakonito i kako su protjerali Srbe sa teritorija pod njihovom kontrolom.

Kaže da je tužan zbog toga što mnogi Bošnjaci podržavaju ratne zločine koje je počinila SDA, ali i da se nada da će se jednog dana naći neki odvažni političari koji će pokrenuti ta pitanja.

“Danas djeca u Muzičkoj školi učeći da sviraju violinu čuju krike svirepo ubijenih građana!”.

Hadžiahmetović je zbog svega navedenog prije dvije godine uputio inicijativu za gradnju memorijalnog centra predsjedniku Skupštine Zeničko dobojskog kantona i njegovom zamjeniku, odnosno predložio je da se Muzička škola u Zenici proglasi mjestom posebnog pijeteta i pretvori u memorijalni centar posvećen žrtvama zločinačkog političkog projekta provedenog od strane Stranke demokratske akcije, a na nekoj drugoj lokaciji da izgrade zgradu za Muzičku školu i buduću akademiju.




U odgovoru predsjedavajućeg stoji da Skupština ZDK-a, predsjedavajući i njegov zamjenik nisu nadležni za postupanje po navedenoj inicijativi već da se o istoj inicijativi mogu izjasniti samo nadležni organi općine Zenica, odnosno Općinsko vijeće Zenice i nadležna općinska služba, kao i nadležna općinska komisija.

Obzirom da se u zeničkoj javnosti ne govori ni o kakvim zločinima od strane pripadnika Stranke demokratske akcije, njenih članova ili Armije BiH na području grada postavlja se pitanje da li su Hadžiahmetovićevi stavovi preradikalni, neosnovani ili će biti ona stara narodna “gdje ima dima ima i vatre”.

Stavovi izrečeni u ovom tekstu odražavaju autorovo lično mišljenje, ali ne nužno i stavove 32.vijećnika.

Molim čitaoce da se u svojim komentarima suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. 32.vijecnik zadržava pravo da takve i slične komentare ukloni bez najave i objašnjenja.


Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...