petak, 13. prosinca 2013.

Iz iznosa dobijenog prodajom izmirivat će se potraživanja povjerilaca prema isplatnim redovima!

Jučerašnje javno nadmetanja o prodaji pokretne i nepokretne imovine (stečajne mase) JP "Komrad d.o.o. Zenica u stečaju", okončano je prodajom većeg dijela imovine.

Naime, nepokretna imovina K.č.s.p. 195/23 u vlasništvu 1/1 JP "Komrad d.o.o. Zenica u stečaju" u naselju Radakovo koje se sastoji od ekonomskog dvorišta i privredne zgrade veličine 5.876 m2 prodata je jedinom i najpovoljnijem ponuđaču Privrednom društvu "Komgrad-Ze d.o.o." po cijeni od 700.000 KM. Iz iznosa dobijenog prodajom izmirivat će se potraživanja povjerilaca prema isplatnim redovima propisanih Zakonom o stečaju.


Po završetku javnog nadmetanja održan je sastanak Odbora povjerilaca na kojem je dogovoren redoslijed budućih aktivnosti. Dakle, donesena je odluka da Stečajni upravnik u skladu sa Zakonom o stečaju i Zakonom o izvršnom postupku izvrši neophodne radnje koje bi dovele do realizacije kupoprodajnog ugovora.

Za preostali dio imovine 3.915,00 m2 (vanknjižno vlasništvo) koji je u posjedu stečajnog dužnika JP "Komrad d.o.o. Zenica u stečaju" a koji je takođe bio predmet javnog nadmetanja, nije bilo zainteresovanih ponuđača. Dijelovi pokretne imovine (postrojenja asvaltne baze, betonare, vozila i radnih mašina) prodati su pojedinačno, prema izboru najpovoljnijih ponuđača.

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...