ponedjeljak, 24. lipnja 2013.

K’o u filmovima, u cik zore premještaju i vozaju tuđe kioske, postavljaju svoje!?

Ko o čemu, ja opet o njima! Nakon što su Zeničanke Mirsada Uzunović i Mersija Islambegović, vlasnice kioska, ostale bez egzistencije samo zato što su od bivše firme dobile kiosk na atraktivnoj lokaciji, (iako su imale valjano Rješenje za korištenje navedene lokacije do 01.06.2013.godine) i pokrenule tužbu, pravde za njih još uvijek nema.

Osim što radnice nisu vraćene u posjed, nečiji cilj donekle je ostvaren - oduzeto im je pravo korištenja javne površine jer je rok istekao a rješenje o korištenju nije produženo.

Čuda se dešavaju u našoj Zenici, jutros u 6 sati saznajemo da je kiosk odnešen i da je Tobako postavio novi, kazala je Mersija.

Kako? Na koji način? To znaju “gazde” ovog grada…

“Pošteno”, došli ljudi u ranim jutarnjim satima, od 3 sata pa do zore postavili i otišli, misle ujeo vuk magarca .

Ispred nosa Ministarstvu unutrašnjih poslova, pretpostavljamo i da niko ništa nije vidio.

- Postavlja se pitanje kako se može kiosk sa našom robom, još zapečačen, bez našeg znanja, premjestit na nepoznatu lokaciju?

Prema informacijama Mersije, obavještena je inspekcija i MUP, a rezultate ćemo pričekat’, vjerovatno ne dugo kao ishod navedene tužbe. U urbanizmu su joj kazali “prekinut je ugovor, mi nemamo ništa s tim”.

Dakle, iako nemaju ugovor o korištenju zemljišta, likovi k’o u filmovima, premještaju i vozaju tuđe kioske i postavljaju svoje.

Šta možemo očekivati sutra? Dok smo na spavanju, da nam neko dođe u sopstvenu avliju u cik zore, razmontira šadrvan, postavi tamo neki objekt i da bude još gore, da niko ništa ne zna.

Ne znam, možda se u Obrenovcima takve stvari i dešavaju, samo niko ništa ne zna. U našem gradu, dok je ljudi, znat će se…

Photo novog kioska: 



1 komentar:

  1. Privredni criminal. Dalje, koliko se novca protraci na odrzavanje KANTONA ??

    OdgovoriIzbriši

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...