STRANICE BLOGA

petak, 12. travnja 2024.

Arnel Isak: Nisam se tukao! Tužilaštvo da ispita ko iznosi neprovjerene informacije iz MUP-a

U javnosti se danas, 12. aprila, pojavila informacija o tuče u Zenici koja se dogodila u utorak, 9. aprila u 3 sata iza ponoći.

Do tučnjave je došlo na benzinskoj pumpi "DHD" - OVDJE možete pročitati šta su nam rekli iz policije, a vijest su pratile spekulacije da su u tuči učestvovali sinovi federalnog ministra policije Rame Isaka, Arnel i Aldin.

Arnel Isak tvrdi da navodi nisu tačni te se javnosti obratio saopćenjem, koje objavljujemo u cijelosti:

"Nakon tendencioznih objava na portalima u kojima mi se, kao federalnom zastupniku, pokušava pripisati da sam akter tuča, dužan sam reagirati i postaviti nekoliko pitanja Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona, ali i kazati neke činjenice koje ne odgovaraju natpisima u medijima.

Naime, jedina istina koja odgovara navedenom događaju je kako su kobne večeri na benzinsku pumpu došli mladići koji su napali i povrijedili radnika pumpe o čemu svjedoči i medicinska dokumentacija jer je radnik zbrinut u SHMP Zenica nakon napada. Navodi se da je radnik napadnut bez ikakvog razloga i povoda, a napadu je prethodilo grubo vrijeđanje i narušavanje javnog reda i mira.

Postavlja se pitanje zbog čega su ovaj veoma bitan detalj izbjegli kazati u Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, posebno ako se uzme u obzir da su upravo takve izjave dali i ostali svjedoci nemilog događaja? Dakle, prema saznanjima koja imam, do danas su svi svjedoci ovog nemilog događaja dali izjave, a koje su potpuna suprotnost od informacija koje je MUP ZDK dao medijima.

Međutim, to nije jedina 'slučajnost'. Ostaje pitanje zbog čega ova vijest nije objavljena na stranici MUP-a ZDK odnosno gdje je nestao bilten od te večeri sa stranice MUP-a, da bi se tri dana nakon toga policija za medije najednom oglasila o navedenom slučaju i jedinog krivca za to vidjeli u svjedoku, osobi koja je pozvala policiju, federalnom zastupniku i suprugu vlasnice pumpe?!

Zbog čega pojedinci iz MUP-a ZDK, kada su već odlučili otkriti identitet novinarima aktera navodne tuče gdje u sve navedeno uključuju mene kao učesnika, iako sam svemu samo svjedočio, nisu otkrili i identitet onih koji su napali radnika benzinske pumpe i koji je bio prinuđen braniti se?

Posebno želim naglasiti da zasigurno ne bih nanio nekome teže tjelesne povrede, a potom insistirao da se pozove policija. Dakle, upravo sam lično ja insistirao da se pozove policija kako bi intervenisali zbog navedenog incidenta.
Zanimljivo je i to kako se sve odigralo u 3 sata, a da se nekoliko sati nakon ispitivanja u MUP izazivač incidenta javlja u hitnu pomoć?! Da li su te povrede, ako zaista postoje, možda nastale za vrijeme njegovog ispitivanja ili? Ovaj očigledno ciljani, svjesni i orkestrirani napad na moje ime i prezime, u vremenima kada se borimo za opstanak države i njenih teritorija, neće me pokolebati da se politikom bavim još snažnije i srčanije. Očigledno je nekome zasmetala i današnja ponosna šetnja kojoj sam prisustvovao pa se u nedostatku argumenata neko zaigrao sa mojim imenom i prezimenom.

Postavlja se pitanje i zbog čega bi neko izazivao tučnjave na vlastitoj benzinskoj pumpi ili bi svako, kako sam to učinio i ja, pozvao policiju kako bi se spriječilo eskaliranje incidenta?! Neobjektivno informisanje od strane MUP-a ZDK i izvrtanje činjenica od strane onih koji trebaju biti na strani građana i istine još jedna su potvrda opravdanosti odluke Ustavnog suda i pokazatelj da policijom MUP-a ZDK podhitno treba početi upravljati oni koji su izabrani u skladu sa zakonom i posjeduju za to znanje, iskustvo i kompetencije.

Na kraju, pozivam Tužilaštvo ZDK da ispita kako i na koji način 'cure' neprovjerene i polovične informacije iz ozbiljne agencije kakva je MUP ZDK, te gdje je nestao bilten od 9. aprila sa stranice MUP-a ZDK? Očigledno je kako se tri dana izmišljao scenario za 9. april, a onda kompletna priča podvalila novinarima budući da apsolutno demantujem kako sam ja ili bilo koji sin od Rame Isaka učestvovao u tuči, a pogotovo ne nanio teže tjelesne povrede. Vjerujem da će nadležni organi podhitno otkriti ko je režirao ovu predstavu za javnost, a da će MUP ZDK već naredne sedmice preuzeti odgovorni i oni na strani istine i poštenih građana."

Nema komentara:

Objavi komentar