STRANICE BLOGA

subota, 1. srpnja 2023.

Poslije tematske sjednice Gradskog vijeća: Stid me je bilo Kluba SDP-a



Tematsku sjednicu Gradskog vijeća po pitanju navodnih problema odvoza komunalnog otpada, uređenja grada i statusa "Albe" propratio je samo jedan medij. Nazvao ju je "AFERA ALBA", a vijećnike neinformiranim, nesposobnim i bahatim opasnim kako po sebe, tako i po okolinu!
Ostali mediji, iako se jednim dijelom kroz podsticaje finansiraju iz budžetskih sredstava prešutili su dešavanja oko preduzeća "Alba". Dobro informisani građani Zenice prepoznali su atak na ovo komunalno preduzeće, a neki od njih rezignirano su prokomentarisali ponašanje gradskih vijećnika.
Jedan od njih je Zoran Marković, pratitelj Facebook stranice 32.INFO. Vijest o aferi Alba kratko je prokomentarisao:"Sanja Renić je održala Munibu Hesejnagiću bukvicu iz elokvencije i stručnog poznavanja predmetne problematike. A vijećnici nemaju ni minimuma etičkog ponašanja. Stid me je bilo Kluba SDPa".

Neki od njih smatraju da je stvar veoma jasna, da je u pitanju konkurencija i narušavanje ugleda preduzeća s ciljem preuzimanja poslova. Drugi pak vide u svemu zavjeru s ciljem preuzimanja mjesta u Upravi preduzeća koje pripada Gradu Zenica, jer malo je nelogično da među osam zaključaka "stručnjaci" većine u vijeću nalažu resornoj službi da provede proceduru javnog poziva zainteresovanim subjektima za pružanje usluga odvoza otpada, čišćenja i održavanja javnih površina kao i zimske službe, dok u slijedećem zaključku traže imenovanje novog člana Nadzornog odbora ispred Grada Zenica te da Alba u roku od 30 dana dostavi izvještaj o ostvarenoj dobiti za 10 godina poslovanja.
Prema gore navedenom zaključku, vijećnici smatraju da godinama imamo Člana Nadzornog odbora, a oni ne znaju ništa o poslovanju preduzeća kojeg "nadziru". Možda zato što su u pitanju novi/stari vijećnici koji se još uvijek nisu snašli i ne umiju pronaći odgovore u dokumentima koji se nalaze u Gradskoj upravi.


Nema komentara:

Objavi komentar