STRANICE BLOGA

petak, 31. prosinca 2021.

Zenica svojim penzionerima po 5 KM, Banja Luka svojim po 100 KM

"Usvojen je budžet grada Banja Luka, penzionerima po 100 KM", izvještavaju mediji. Za razliku od banjalučkih, zenički penzioneri su od gradonačelnika Kasumovića dobili donatorski ček u visini od 100.000 maraka, što u konačnici, kad se podijeli na broj penzionera iznosi negdje oko 5 KM. 

Budžet je u iznosu od skoro 170 miliona KM bez ijednog kreditnog zaduženja, te u njemu ima mjesta za sve politike i sve građane. Tu su, između ostalih, četiri mosta, šest putnih pravaca, besplatan javni prevoz za neke građane, sufinansiranje privatnih vrtića, gradnja parka i drugi – rekao je Stanivuković.

Istakao je da su svi odbornici srećni i zadovoljni ovim dogovorom.

– Amandmani za 100 KM za penzionere su ostali i bez njih ne bi ni bilo budžeta. Postigli smo dogovor o porezima na nepokretnosti, što je oko četiri miliona KM na računu grada – kazao je Stanivuković. 

Dakle, dok se u Zenici vodi rasprava oko bilborda, Banja Luka je budžetom planirala izgradnju četiri mosta i besplatan javni prevoz. S druge strane, ushićeni Zeničani nakon gradonačelnikovog izlaska iz zatvora svoju sjednicu o budžetu totalno su ignorisali. Sada im ona nije tako potrebna kao što je bila potrebna dok je bio u zatvoru.

Podsjetimo, most na rijeci Bosna u Drivuši nije otvoren tokom 6 godina gradonačelnikovog gospodarenja iako je njegovo otvaranje najavljivano skoro svake godine. 

Nema komentara:

Objavi komentar