STRANICE BLOGA

subota, 8. veljače 2020.

Iz Kaknja stigao odgovor na sponzorisanu objavu Grad-a Visoko!

Provokativnim pitanjem "Zašto nadležni organi godinama novac za smanjenje zagađenja zraka usmjeravaju skoro isključivo u Budžet Općine Kakanj?" gradonačelnica Amra Babić izazvala je oštru reakciju iz Kaknja.
Osim komentara u kojem stoji "da se i na slici vidi da dim ode u pravcu Kaknja, a ne Visokog", iz kakanjske opštine odgovorili su zašto sponzorisana objava. Njihov odgovor prenosim u cjelosti, bez ijedne izmjene.

Sponzorisana objava na Općinu Kakanj ⁉️

Vjerovatno u nedostatku svojih projekata pa kao i Fujdo iz Zenice vodi se politikom da je narod Visokog brani od ničega‼️..tj da zavađa narod Visokog i Kaknja, a dobro znamo da se narod Kaknja i Visokog godinama pazi, ženi, udaje....

Očito da u manjku znanja gospođa Načelnica ne zna da društvene mreže nisu mjesto gdje se treba boriti za ovakve stvari i da nema potrebe za javnost a kamo li sponzorstvo. Tako samo pokušaje zavađati narod...

Kakanj prima veoma malo novca jer nije zagađen zrak jedini problem, RMU i Termoelektrana su unistili Kakanjsko tlo, napravili deponije sljake i jalovine, uništavaju puteve, rudna polja ne dozvoljavaju gradnju, pupucale kuće Kakanjaca, uništeni izvori, na hiljade klizišta imamo, dok u isto vrijeme dosta Visočana radi u RMU I Termoelektrani. Očigledno da su vam saradnici i savjetnici primljeni po rodbinsko-tenderskoj liniji pa nisu upoznati sa strukom kojom vas savjetuju.

Dobre komšije iz Kaknja bi poručili toj po ovom sudeći nesposobnoj načelnici da kako u Kakanj tako i u ostale opštine i gradove u susjedstvu uvijek dobrodošla iako je očito da ona ne želi saradnju.
Dok svoj narod brati sa Srbima koji veličaju ratne zločince i zločine, u ime naroda Bosne i Hercegovine oprašta te zločine, pokolja i genocid bolje bi joj bilo da poradi na dobrim odnosima izmedju Visokog i susjednih opština kao što je naš Kakanj, a ne da troši silan novac svojih građana na sponzorisane objave na Facebooku.

Isto tako da počne raditi na poticajima prema svojim građanima kako u privredi tako i u poljoprivredi, da smanji namete svojim građanima Visokog, smanji cijenu vode, da poradi na infrastrukturi Visokog da se ne vozi po rupama pa da joj Visoko ne zaobilaze svi u širokom luku......

Uostalom umjesto sto trošiš novac svojih građana na sponzorisanje svojih Facebook statusa jer se na društvenim mrežama ne rješavaju ti problemi, bolje ti je da se obratiš nadležanim institucijama koje ti možda mogu pomoći.

Nema komentara:

Objavi komentar