STRANICE BLOGA

srijeda, 12. rujna 2018.

Ovce provedu čitav život plašeći se vuka a na kraju ih pojede čoban

“Nije čudno kada ovca bježi od vuka, ali je čudno kada se ta ovca zaljubi u vuka", glasi jedna izreka s kojom ću započet' priču o dilemi jednog poznanika.

Na internetu se može pronaći i jedan video koji govori sasvim suprotno. Video u kojem se vidi kako su negdje u Norveškoj ovce isprašile vuka. Naime, jedan prolaznik je snimio pokušaj vuka da se najede ovčetine, koji se završio bezuspješno.



U toj zemlji su ovce izgleda hrabrije od onih u drugim zemljama.
Kod nas je vazda naopako. Ovce uvijek stradaju. Vukovi siti....

Nekada su napadali ovce u čoporima, dijelili plijen i jeli zajedno a kako je vrijeme odmicalo vukovi su postali stariji i iskusniji i željeli su sav plijen... svako od njih, samo za sebe.
Jedan za drugim, vukovi su se osamostalili. Razmilili se od Banovića, preko Gornjeg vakufa i Zenice do Sarajeva.

"Ne razumijem ove ljude nikako", reče poznanik. Umjesto da aplaudiraju na mukotrpnom radu i konačnom čišćenju stranke od (ne)ljudi koji su najviše hajrovali jer su bili na rukovodećim funkcijama ovce se zaljubile u vuka i otišle za njim, zaključuje on. 

Kako prokomentarisati a da se ne ponavljamo?  Ovce provedu čitav život plašeći se vuka, a na kraju ih pojede čoban i tačka.  
Više puta sam naglašavao kako je teško ljudima otvarat' oči, ljudima poput onih koji vjeruju da se Gospa u Međugorju pojavila, ili da se u Zenici pojavio kralj, a da je Torabijeva voda od 6 maraka u Sarajevu - „sveta voda“...

Dakle, vukovi ili gore navedeni "čoban" koji su najviše hajrovali dok su bili na rukovodećim funkcijama stranke koju prozivaju istu su napustili zbog pohlepe i egoizma a ne zbog brige i pažnje za ovcama i tačka.














Nema komentara:

Objavi komentar