STRANICE BLOGA

petak, 20. siječnja 2017.

Na pomolu skandal: Bura oko “deložacije” samohrane majke se ne stišava

Nakon sinoćnjeg članka o najavljenoj deložaciji samohrane majke Dragice Mitrović i njene maloljetne kćerke bura se ne stišava. Iz sata u sat povećava se broj pregleda članka i dolazi do novih informacija. Za nepuna 24 sata članak je pročitan preko 30.000 puta što nam govori da je ovdašnja javnost jako zainteresirana za ovaj slučaj koji po svemu sudeći nije jedini. Slučaj za koji nećete čuti ništa na televiziji Zenica jer je u pitanju režimski medij koji u principu prenosi ono što narod želi čuti. “Hljeba i igara”, vijesti o aktuelnim događajima koje ne mogu izbjeći. No, o toj medijskoj kući i dešavanjima unutar kuće uskoro ću maksuz napisati jedan članak. Zadržat ćemo se na prijetnjama deložacijom i novim saznanjima. O čemu se radi otkrit ću vam na kraju teksta. Treba biti ili previše lud ili previše bezobrazan pa izbaciti majku sa maloljetnim djetetom na ulicu u januaru. Mislim da je dotična osoba iz gradske administrcije ovo drugo.

Tokom današnjeg dana intervenisala je predsjedavajuća Gradskog vijeća Zenica, a JU Centar za socijalni rad je uputio službeni protest u Gradsku administraciju.... Samohrana majka danas nije deložirana niti će joj to uraditi dok je zime. Za poslije, novo godišnje doba-nova nafaka. Uglavnom, ona mi se javila i kazala da su je posjetili novinari avaza i humanitarac Sani Tahirović, a da ju je telefonom kontaktirao neki Pašalić (pretpostavljam iz Centra za socijalni rad). Također, imamo ponuda za stanovanje kod fejsbuk prijatelja, ali nije to –to. Time bi popustili gradskoj administraciji. Kao što sam već napisao na svom fejsbuk profilu ona mora biti trajno obezbjeđena što se tiče stambenog pitanja da se ne bi ponavljale ovakve sramotne rabote tokom zimskih dana, a “odgovorni” adekvatno kažnjeni. U međuvremenu su se javili i iz Centra za pravnu pomoć ženama... Predsjedavajućoj Gradskog vijeća su objasnili da nije bila u pitanju deložacija nego kontrola (po dokumentima iz fajla). Navodno nije bila ni predviđena... “Službe će naći najbolje moguće rješenje za ovaj problem”, kazali su predsjedavajućoj Sanji Renić.

Podsjećam, Skoro u samom centru Zenice, nepun kilometar od Općine Zenica, u zgradi na raskrsnici u Crkvicama, žive majka i kćerka koje nadležni iz Grada Zenica , tačnije bahata Aerzemana bukvalno istjeravaju iz “stana” od 11 kvadrata... Dali su im rok od tri dana da napuste taj “nužni smještaj” iako su temperature vani već danima ispod nule. Zašto? Zašto je Aerzemani i toj nadležnoj instituciji grada važno tih 11 kvadrata? Zašto žele uništiti tu samohranu majku sa djetetom? Znaju li čitaoci koji su me kritikovali što sam spomenuo gradonačelnika da je Aerzemana Pomoćnik Gradonačelnika za opću upravu i stambene poslove?

Misle li ti koji su me kritikovali da gradonačelnik ne zna šta mu pomoćnica radi? Ne tvrdim da zna.... A ako pak ne zna, nije li vrijeme da sazna?

Čini se da je na pomolu skandal, da se počelo odmotavati klupko i da ćemo uskoro otkriti kako su se uzimali stanovi na čuvanje od naroda koji je odlazio u Ameriku Kanadu Australiju ....Na 5 ili 10 godina...kako su se pravili ugovori, navodno uz pomoć te tete iz općine uzimali ti stanovi a ljudi koji su otisli brisali su iz liste rođenih u Zenici ....

U moru komentara osude najavljene deložacije javio se i Sinan Gluhić, zaposlenik RTV Zenica sa tvrdnjom da je na sudu već dvije godine, da je dotična nezakonito uzimala novac i rasparčala osam stanova SUBNOR-a Zenica, a u jedan od njjih ubacila svoju miljenicu...., kao i da se sve dešavalo uz načelnu saglasnosost rahmetli Huse. Šta sve stoji u njegovom komentaru i koja imena su spominjana stoji u njegovom komentaru fejsbuk statusa pod nazivom "ukratko" .

Postavlja se pitanje zašto je omiljeni zenički gradonačelnik Fuad Kasumović zadržao radnicu sa sumnjivim i mutnim radnjama u svojoj administraciji?

Jedan od mojih izvora čije ime neću otkriti tvrdi da je mnogima tražila novac da bi im dala stan, kaže da je tako brže nego sudski da se ganjaš i ostvariš pravo na svoj stan. Naime, tvrdi da je u zeničkom naselju Kanal liku tražila dvije hiljade maraka za sobu u kasini...

Nastavit će se...


Nema komentara:

Objavi komentar