Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić


utorak, 29. kolovoza 2017.

Krivična prijava za iznudu i kamatarenje od Almy-ja i Jate!

32.vijećnik saznaje.... Protiv gradonačelnika Zenice podnešena krivična prijava za iznudu i kamatarenje od Almy-ja i Jate. Objavljivanje imena i prezimena podnosioca prijave je zabranjeno Zakonom o zaštiti svjedoka, a čemu je riječ pročitajte u nastavku članka.

Podsjećam, na “ničijem” putnom pravcu Zenica – Babino, iznad Kantonalne bolnice (za koju prema dosadašnjim odlukama nisu nadležni ni Grad ni Kanton) odnosno na najvećem gradilištu Koridoru 5c, vijadukt u Zenici gradonačelnik Zenice i nadležni organi nakon “dogovorenih” demonstracija su postavili saobraćajni znak zabrane saobraćaja vozilima preko 20 tona, a svaki prekršaj bi se trebao rigorozno kažnjavati. Naime, skoro toliko su teški prazni kamioni koji se koriste na gradilištu koridora 5c – glavnog izvođača radova “Strabag Austrija” , kao i kamioni koncesionara ŽGP-a (Široke stijene) i Javnog preduzeća Komgrad –Ze (Stari kamenolom), o čemu je 32 vijećnik ranije pisao i naglašavao da ovakvo ponašanje liči na na najsavremeniji zakonski “reket”.

Suština krivične prijave “zaštićenog svjedoka” je, da je Grad, odnosno kanton izdao dozvolu za rad kamenoloma, a onda je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice ucjenjivao koncesionare da plate asfaltiranje puta ili će im zabraniti prolazak, odnosno faktički zabraniti poslovanje, iako je sam Grad po zakonu taj koji održava javne ceste, a rezultat navedene zabrane je nedavno asvaltiranje dijela putnog pravca na relaciji Zenica – Babino na račun preduzeća Komgrad-Ze, d.o.o Zenica.

Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi