petak, 17. ožujka 2017.

ZENICA 032 KRENI: Grad Zenica osniva treće po redu preduzeće za distribuciju grijanja

Sigurno se sjećate kada sam pisao da je Zenica možda jedan i jedini grad u svijetu koji ima dva preduzeća za distribuciju i prodaju toplotne energije, a Zeničani se već godinama smrzavaju u jeku najžešćih zima. U mjesecu januaru ove godine, na temperaturama daleko ispod nule ostali su bez grijanja bezbroj puta i pored ta dva preduzeća. Naime, radi se o preduzećima “Grijanje” i “KTG”. Prvo je 100% u vlasništvu Grada, a drugo 25 %.


Pitanje broj 9: Da li iko zna ko je odgovoran za projekat KTG?

ŽIRI, jedini adekvatan za tačnost podataka u vašim odgovorima bio bi u slijedećem sastavu:

1. Selver Keleštura

2. Muhamed Husremović

3. Sead Kaknjo

Podsjećam, početkom juna 2009. godine osnovana je nova firma, društvo za proizvodnju, trgovinu, usluge i zastupanje “KTG ZENICA”. Zajedničko preduzeće, u kome Opština Zenica ima 25 posto, a KTG AG iz Lugana u Švajcarskoj, preostalih 75 posto vlasništva. Međutim, od novca za izgradnju kombinovane toplane i elektrane poznatije pod imenom KTG nema ništa kao ni od investitora. Švicarci, Nijemci, Kazahstanci, Kinezi, svi oni, samo dođu, slikaju se i odu.

Premijer Federacije BiH, Fadil Novalić je PROTIV termoelektrane “KTG”....Po svoj prilici i dosadašnjim informacijama JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo je cijelo vrijeme preferirala izgradnju vrelovoda iz termoelektrane “Kakanj”, a dosadašnji gradonačelnik, rahmetli Husejin Smajlović termoelektranu na gas. Niko od njih nije “popuštao” tako da nismo dobili ni jednu. Dolaskom na vlast novog gradonačelnika plasiran je i novi projekat koji podrazumjeva novo, treće po redu preduzeće za koje bi Grad Zenica učestvovao u kupovini novih kotlova u kooperaciji s Mittalom, a učešće u raspodjeli dobiti bi imao čak i proizvođač dijelova.

Dakle, Grad Zenica osniva treće po redu preduzeće za distribuciju grijanja, a da nije riješeno pitanje odgovornosti i budućnosti prva dva, a gore navedeno pitanje pripada KVIZ-u pod nazivom „ZENICA 032 KRENI“ Kviz se objavljuje ponedeljkom, srijedom i petkom na blogu 32 vijećnik i istoimenoj fejsbuk stranici, a sadrži po jedno pitanje namjenjeno razvijanju moždanih vijuga.



Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...